- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 15017
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 14, 2009
- 800 g
- Kartofler
- 200 g
- Bacon i skiver, rå
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 stk
- rødløg
- 2 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 bdt.
- Timian, tørret
- 1 stk
- Peberfrugt, rød og gul
- 800 g
- Svinemørbrad, afpudset
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 100 g
- Champignon
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tbsp.
- Olivenolie
Step 1: Tilberedning af fyld / relish
Hak løg, rødløg, hvidløg og peberfrugt og svits det på panden (styrke 4 eller 5 ud af 6) i et par minutter i olie. Tilføj timian (frisk fra kvist er at foretrække men tørret kan også bruges) og smag til med salt og peber. Hæld fyldet over i en skål.
Step 2: Forberedelse af svinemørbrad
Mørbraden afpudses for sener. Der skæres en dyb rille i mørbraden på langs og den foldes ud og bankes let. Mørbraden brunes på udvendig side på panden i et par minutter.
Tag mørbraden af panden og gnid salt (1 tsk. pr. 500 g) og peber ud i indersiden. Fordel nu fyldet i svinemørbraden.
Fold kødet sammen og læg baconskiver omkring. For at holde den fyldte svinemørbrad sammen
Champignon renses og svitses kort på panden og lægges sammen med den fyldte svinemørbrad ned i et ovnfast fad, som sættes i ovenen ved 175 grader C i 20 – 30 minutter afhængig af kødets tykkelse. (Centrumtemperaturen skal være mindst 65 grader)
Step 3: Sovs til fyldt svinemørbrad
Hæld væden fra det ovnfaste fad over i panden og tilsæt fløde. Lad det koge op og smag til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver på skrå og server sauce og kartofler til.
Tilbehør:
Blandet salat og rosevin.
kanonlækker ret man
Det var en god oplevelse den
Det er en dejlig ret, men kan
Rigtig lækker ret, især
Så lækkert. Jeg tilføjede