Fyldt svinemørbrad

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
15017
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
800 g
Kartofler
200 g
Bacon i skiver, rå
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 stk
rødløg
2 1/2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
1 bdt.
Timian, tørret
1 stk
Peberfrugt, rød og gul
800 g
Svinemørbrad, afpudset
2 tsk.
Salt, groft
100 g
Champignon
1 knsp.
Peber, friskkværnet
2 stk
Hvidløg, fed
1 tbsp.
Olivenolie
Fyldt svinemørbrad

Step 1: Tilberedning af fyld / relish
Hak løg, rødløg, hvidløg og peberfrugt og svits det på panden (styrke 4 eller 5 ud af 6) i et par minutter i olie. Tilføj timian (frisk fra kvist er at foretrække men tørret kan også bruges) og smag til med salt og peber. Hæld fyldet over i en skål.
Step 2: Forberedelse af svinemørbrad
Mørbraden afpudses for sener. Der skæres en dyb rille i mørbraden på langs og den foldes ud og bankes let. Mørbraden brunes på udvendig side på panden i et par minutter.
Tag mørbraden af panden og gnid salt (1 tsk. pr. 500 g) og peber ud i indersiden. Fordel nu fyldet i svinemørbraden.
Fold kødet sammen og læg baconskiver omkring. For at holde den fyldte svinemørbrad sammen
Champignon renses og svitses kort på panden og lægges sammen med den fyldte svinemørbrad ned i et ovnfast fad, som sættes i ovenen ved 175 grader C i 20 – 30 minutter afhængig af kødets tykkelse. (Centrumtemperaturen skal være mindst 65 grader)
Step 3: Sovs til fyldt svinemørbrad
Hæld væden fra det ovnfaste fad over i panden og tilsæt fløde. Lad det koge op og smag til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver på skrå og server sauce og kartofler til.
Tilbehør:
Blandet salat og rosevin.


5 comments

  1. Anonym sagde på januar 16, 2010

    kanonlækker ret man

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på marts 9, 2012

    Det var en god oplevelse den

    Bedømmelse: 2.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  3. Lene Ballesgaard (not verified) sagde på september 23, 2012

    Det er en dejlig ret, men kan

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på oktober 8, 2012

    Rigtig lækker ret, især

    Bedømmelse: 4.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  5. Anonym sagde på januar 13, 2013

    Så lækkert. Jeg tilføjede

    Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?