Marineret kalvemørbrad med pebersovs

Bedømmelse: 2.5/5. Fra 4 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
6 personer
Kategori
Hovedret
Nytår
Visninger
26522
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tsk.
Salt, groft
1 1/5 kg
Kalvemørbrad
2 tsk.
Oregano, tørret
1 ml
Paprika
6 ml
Sauce, barbeque
5 ml
Olivenolie
2 tsk.
Peber, friskkværnet
2 tsk.
Paprika
1/2 tsk.
Salt, groft
2 stk
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
1 dl
Whisky
2 dl
Vand
5 dl
Fløde 13 %
1 stk
Løg eller zittauerløg
100 g
Champignon
2 ml
Peberkorn
Marineret kalvemørbrad med pebersovs

Det kan være en rigtig god ide, at lave pebersovsen dagen før!Pebersovs
Fint hak løg og champignon og svits det.
Den ene af de 2 spiseskefulde peberkorn (madagascarpeber fra dåse) mases. De to spiseskefulde hældes også på panden.
Whisky og vand tilføres.
Bouillonterningerne kommes på panden med det øvrige og opløses.
Smages til med paprika og salt.
Fløde tilføres og sovsen koges op – brug eventuelt lidt maizenamel som jævner.
Klargøring af kalvemørbrad og marinade
Kalvemørbrad pudses – sener og fedt fjernes.
Alle ingredienserne blandes i sammen i en skål og hældes i en plasticpose sammen med kalvemørbraden. “Masserer indholdet i posen. Lad det ligge nogle timer i køleskabet.
Kalvemøbraden skal have ca. 35 min ved 200 grader i ovnen. En mørbrad er almindeligvis tyk i den ene ende og tynd i den anden ende – jeg bukker den tynde ende så hele mørbraden er næsten lige tyk og klemmer det lidt sammen. Jeg syntes at resultatet bliver bedre – mere ensartet stegning. Brug stegetermometer – tag den ud når der står 58 – 60 grader. Lad den hvile i ca. 15 min. dækket med stanniol og et par viskestykker.
Tilbehør: F.eks ovnstegt rodfrugter og kartofler – se billederne
En dejlig madoplevelse venter jer.



8 comments

  1. Anonym sagde på november 4, 2012

    Når jeg steger kalvemørbrad

    Bedømmelse: 3.7/5. Fra 19 stemmer.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på november 4, 2012

    Når jeg steger kalvemørbrad

    Bedømmelse: 3.9/5. Fra 8 stemmer.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på december 29, 2012

    Hej

    Bedømmelse: 3.8/5. Fra 4 stemmer.
    Vent venligst…
  4. Den ukendte kok sagde på december 29, 2012

    Hej Irene

    Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  5. Thomas (not verified) sagde på december 30, 2012

    35 minutter !!??? det er jo

    Bedømmelse: 2.7/5. Fra 7 stemmer.
    Vent venligst…
  6. Den ukendte kok sagde på december 31, 2012

    Hej Thomas

    Bedømmelse: 1.0/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  7. Thomas (not verified) sagde på december 31, 2012

    God pointe Lars, men

    Bedømmelse: 1.0/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  8. Anonym sagde på februar 16, 2015

    Prøv at langtidsstege

    Bedømmelse: 3.2/5. Fra 5 stemmer.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?