Dette indhold er sponsoreret
Hvem elsker ikke påsken? Påskefrokoster er noget af det bedste, der findes. Foråret titter frem, og solens stråler begynder at løfte ens humør. Der er utrolig mange muligheder for sammensætning af alverdens lækkerier til påskefrokosten – om du så er til det mere klassiske eller til noget moderne, avanceret mad. Der er ikke noget, som er mere rigtigt end det andet, og måske har man lyst til at spise lidt fra begge verdener. Derudover er der adskillige retter, både kolde og varme, som gør, at dine gæster kan få lidt af hvert. Så er man også sikker på, at der er noget, alle kan lide. Her finder du nogle bud på opskrifter til en alternativ påskefrokost.
Påskelam med kryddersmør, saltbagt selleri og tomater
En sikker vinder på påskefrokostbordet er påskelam med kryddersmør, saltbagt selleri og langtidsbagte tomater. Et påskelam af lammefilet smager bare godt. Det er en kreativ ret, hvor du selv kan vurdere, hvor meget tid du vil lægge i den. Har du travlt, kan du købe en “rub” og putte på lammet, men ønsker du at lave alt fra bunden, så kan du også nemt lave din egen af forskellige krydderier. Hvis du tænker, at det saltbagte selleri ikke lige er dig, så kan du også vælge at servere knuste kartofler til eller bare lave en glat puré af knoldselleri. Dog skal du huske, at det kræver intet mindre end 2-3 kg salt til den saltbagte selleri, hvilket er en nem og hurtig ret at lave. De langtidsbagte tomater kan sagtens tåle at få 3-4 timer i ovnen.
Høns i asparges helt fra bunden
Tarteletter med høns i asparges er en klassisk ret, som samle hele familien. Når den skal laves fra bunden, så koger man en lækker kylling, hvorefter man får en smagsfuld fond, som man koger ned med grøntsager og diverse urter. Foråret er højsæson for de danske asparges, så det vil være et oplagt valg at lave denne ret – og så smager det jo også bare himmelsk. Når man laver høns i asparges fra bunden, så fokusér på tarteletfyldet og overvej, om du virkelig bør kaste dig ud i at bage skallerne selv. Mange anbefaler at købe skallerne, da de er utroligt svære at bage. En hjemmelavet butterdej tager en hel del tid og energi at lave, men spring ud i det, hvis du tør. Der findes utrolig mange variationer af denne ret, så føl dig fri til at tilføje eller fjerne det, som du synes passer til dine tarteletter. Se flere lækre påskeretter her, hvis du mangler inspiration til dit næste påskefrokostbord. Mulighederne er mange!