Site icon Vild Med Mad

Mindsk madspild ved at genbruge rester

Madspild er en af samfundets hotteste trends lige nu, men det er heldigvis meget mere end bare en trend – Det er nemlig enormt vigtigt, at vi overvejer, hvordan vi kan genanvende vores madrester i stedet for bare at smide dem ud. Det hjælper både miljøet og din pengepung.

Derfor kan du allerede, når du planlægger ugens måltider, vælge at kokkerere mad med flere funktioner. Laver du f.eks. lasagne om mandagen, kan du bruge resterne af kødsovsen om tirsdagen. Koger du kartofler om onsdagen, kan du lave lækre kartoffelmadder til frokost om torsdagen. Du kan også fryse mange madrester ned, hvis ikke du kan eller vil bruge dem nu og her.

Du skal naturligvis have gængs hygiejne med i tankerne, når du laver mad og genanvender madrester i køkkenet. Så bliver ingen syge.

Husk derfor at

Her finder du en liste med gode forslag til, hvordan du kan genanvende gængse fødevarer på ny.

Sådan bruger du rester af brød

Rester af ris, bulgur og couscous.

Rester af kogte kartofler

 

Rester af kogt pasta

Rester af grød

Rester af tilberedt kød

 

Rester af tilberedt fisk

 

Rester af mejeriprodukter

 

Rester af grøntsager

 

Rester af frugt