Site icon Vild Med Mad

Sådan griller du med omtanke

At grille er en yndet disciplin i de danske sommermåneder. Det er dog vigtigt at have hjernen med under armen, både for sikkerhedens skyld men også af hensyn til hygiejne.

Typisk er der ingen grund til at bekymre sig om sundhedsskadelige stoffer ved grillmad eller i røgen, det afgiver.

Det har længe været kendt, at en sort skorpe på grillmad kan have sundhedsskadelige effekter, men du kan også selv være med til at minimere risikoen.

Det gør du blandt andet ved at følge disse råd:

Generelt er der intet farligt ved at grille, men ved at følge ovenstående råd, formindsker du risikoen for dannelsen af sundhedsskadelige stoffer.

Hvilke sundhedsskadelige stoffer dannes ved grillstegning?

Nu bliver det en anelse teknisk. Når du griller, eller steger hårdt på en pande, dannes der polycykliske aromatiske hydrocarboner og og heterocykliske aromatiske aminer. De er bevist som værende kræftfremkaldende hos mennesker.