Du ved sikkert allerede, at fjerkræ altid skal gennemsteges. Fjerkræ er gennemstegt, når kødet ikke længere er rødt og kødsaften er klar.
Vejledningerne nedenfor er vejledende og kan variere af dit køkkengrej.
Steg kyllingefilet på panden
- Tag kødet ud af pakken. Du kan eventuelt vaske det.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr efter dine ønsker.
- Lad fedtstof, fx olie, blive varm på en pande ved god varme.
- Læg kødet på panden, når fedtstoffet er varm nok.
- Brun kødet 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg kødet 8-10 minutter på hver side, til de er netop gennemstegt
- Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.
Kyllingefilet skåret i tern og stegt på panden
- Skær kødet i tern på omtrent 2 x 2 cm eller en størrelse du foretrækker.
- Krydr med krydderier eller salt og peber.
- Lad fedtstof, fx olie, blive varm på en pande ved god varme.
- Gennemsteg kødet uden at branke overfladen. Det tager cirka 10 minutter på hver side.
- Tag kødet fra panden.
- Kassér stegefedtet.
Kyllingeunderlår stegt i ovn
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Læg kyllingelårene på bagepapir i en bradepande eller i et fad med høje kanter.
- Krydr med krydderier efter dit ønske eller bare salt og peber.
- Du kan med fordel børste underlårene med olie eller vedlægge en skive kryddersmør.
- Placer de krydrede kyllingelår i den forvarmede ovn.
- Lad kyllingelårene stege i cirka 45 minutter.
- Kødet skal være gennemstegt. Det er det, når det løsner sig fra benet uden problemer og kødsaften er klar. Kødet må ikke være rødt.