Dette indhold er sponsoreret
Når det gælder aftensmaden kan det være let at holde sig til de samme kendte retter. Det kan være svært at finde inspiration til at kaste sig ud i nye opskrifter, eller at prøve nye ingredienser og mad fra rundt omkring i verden. Hvis du vil have inspiration til madlavningen kan det derfor være en god ide at spise ude, så du kan opdage nye smage og ingredienser fra lande som Indien, Thailand og USA. Her er der nemlig masser af inspiration at hente. Denne artikel giver et par bud på, hvordan du kan udforske nye retter fra hele verden.
Amerikansk
En af de helt store takeaway klassikere er burgeren, der kendetegner Amerikansk mad. Det virker måske som en simpel og kedelig ret, men burgeren kan være meget mere end den klassiske coinoffer fra McDonalds. Hvis du køber gode råvarer og krydrer og tilbereder dit kød godt kan du selv skabe en lækker burger du vil have lyst til at lave igen og igen. Prøv gerne nogle forskellige burgere først for at få inspiration, som for eksempel på Grillen Burgerbars Cafe roskilde, hvor du kan smage lækre, saftige burgere med forskellige typer dips og fritter til. Du vil uden tvivl gå derfra med fornyet inspiration og lysten til at lave en burger selv.
Thai
Hvis du er til stærkere retter og spændende nye smagsoplevelser kan du også kaste dig ud i thai retter. Der findes uendelig mange forskellige thai-inspirerede retter både med eller uden kød, med kylling, rejer eller svinekød, eller med ris og med nudler – alt sammen fyldt med smag og friskhed. Asiatisk mad, specielt thai, kan måske virke uoverskueligt og kompliceret, men når først du har fået styr på en række af de helt basale ingredienser som soya, fiskesauce og sesamolie, kan du lynhurtigt ramme den karakteristiske smag hjemme i køkkenet og nyde alle dine favorit takeaway retter i en hjemmelavet udgave.
Indisk
Sidst men ikke mindst er det vigtigt at nævne det indiske køkken. Her er det de dybe smage og de lækre og cremede, men simple, retter der er i fokus. Hvis du har spist på en Indisk restaurant vil du vide at retter indeholder færre forskellige ingredienser og elementer end, for eksempel, thai mad. I stedet er der fokus på brugen af krydderier i den lækre, tykke curry sauce, der komplimenterer det møre og smagfulde kød i retterne. Fordi indiske mad er relativt simpelt er det også noget de fleste kan give sig i kast med hjemme i køkkenet, så find bare krydderierne frem.