- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 5 personer
- Kategori
- Tilbehør
- Visninger
- 8964
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 23, 2010
- 700 g
- Sukker (melis)
- 1/2 l
- Vand
- 1 stk
- Vanillestang
- 1 kg
- Æbler, umodne
Æblegele er rigtig lækker som tilbehør til kød men også på et stykke franskbrød.
Gør æblerne rene og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker og læg dem i en gryde sammen med vandet. Lad æblestykkerne koge møre, cirka 20 min. Lad det stå lidt og køle af, cirka et kvarter, og si det igennem en saftpose. Det kan godt tage noget tid, så vær tålmodig.
Mål saften op. Brug 1 kg sukker per liter saft og en vanillestang per liter saft. Fjern kornene fra vanillestangen og rør dem godt ud i sukkeret. Bring saften i kog i en gryde og tilsæt så sukkeret. Lad saften koge i 10-20 minutter – før en ske ned i gryden og tag den op. Når den sidste dråbe som falder af skeen er lang og sej, har saften kogt længe nok. Skum af og hæld saften på skoldede glas. De skal helst ikke være for store, så er det svært at få geleen til at stivne. Jeg fik 5 glas ud af et kilo æbler. Lad geleen køle og stivne før du sætter låg på.
De forskellige mængdeangivelser afhænger af, hvor meget saft der kommer ud af det ene kg æbler.
Opskrift udarbejdet i samarbejde med DinTekstforfatter.dk
Din leverandør af onsite indhold.
Det smager bare godt – kan
kan man bruge mindre sukker
Jeg mener, at mængden af
få næsten ingen saft ud af et
Måske er det æblesorten, som