Æbleflæsk

Bedømmelse: 1.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Jul
Visninger
4062
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
50 g
Sukker (melis)
1 tsk.
Salt, groft
1 tsk.
Peber, friskkværnet
1 dl
Æbleeddike
150 g
Bacon, i klodser
10 stk
Æble / æbler
Æbleflæsk

Alle ingredienser er tilføjet i ca. mål. Nogle kan lide syrlig æbleflæsk, andre kan lide den sød.I min opskrift bruger jeg æblebåde med skræl, andre ynder at fjerne skrællen – alt efter hvor i landet man kommer fra.
Hvis baconen er købt i en stor klods fjernes huden og baconen skæres i tern. Disse svitses af i en tykbundet gryde for fuld varme, indtil fedtet begynder at smelte og baconen bliver let gylden. Salt og peber tilsættes.
Æblebådene kommes i gryden (baconen bliver i gryden!). Æblerne skal nu koge ud og næsten blive til grød. Æblecidereddiken tilsættes for at give den et lille pift. Sukkeren tilsættes og der smages til – alt efter hvilke æblesort der bruges skal der tilsættes mere eller mindre sukker. Prøv dig frem!
Serveres med rugbrød, evt. smør eller fedt. Hvis man er i festhumør kan man desuden stege nogle stykker flæsk som spises til.Retten kan både spises til frokost, middag og aftensmad.
Velbekomme!




3 comments

  1. Anonym sagde på september 23, 2013

    Hvis man har noget tilbage

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på september 11, 2014

    Kan retten “Æbleflæsk” laves

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på september 12, 2014

    Svar til Lene Larsen.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?