- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret
Jul - Visninger
- 4062
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 19, 2011
- 50 g
- Sukker (melis)
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 dl
- Æbleeddike
- 150 g
- Bacon, i klodser
- 10 stk
- Æble / æbler
Alle ingredienser er tilføjet i ca. mål. Nogle kan lide syrlig æbleflæsk, andre kan lide den sød.I min opskrift bruger jeg æblebåde med skræl, andre ynder at fjerne skrællen – alt efter hvor i landet man kommer fra.
Hvis baconen er købt i en stor klods fjernes huden og baconen skæres i tern. Disse svitses af i en tykbundet gryde for fuld varme, indtil fedtet begynder at smelte og baconen bliver let gylden. Salt og peber tilsættes.
Æblebådene kommes i gryden (baconen bliver i gryden!). Æblerne skal nu koge ud og næsten blive til grød. Æblecidereddiken tilsættes for at give den et lille pift. Sukkeren tilsættes og der smages til – alt efter hvilke æblesort der bruges skal der tilsættes mere eller mindre sukker. Prøv dig frem!
Serveres med rugbrød, evt. smør eller fedt. Hvis man er i festhumør kan man desuden stege nogle stykker flæsk som spises til.Retten kan både spises til frokost, middag og aftensmad.
Velbekomme!
Hvis man har noget tilbage
Kan retten “Æbleflæsk” laves
Svar til Lene Larsen.