- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 80 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 3945
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 17, 2009
- 750 g
- Æble / æbler
- 1 knsp.
- Kanel
- 30 g
- Sukker (melis)
- 30 g
- Mandler
- 100 g
- Sukker (melis)
- 1 stk
- Æg
- 1 tsk.
- bagepulver
- 300 g
- Hvedemel
- 200 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 2 tsk.
- vanillesukker
Mel og sukker blandes i en stor skål. Skær margarinen i tern og smuldr den i melet og sukkeret. Æg, bagepulver og vanillesukker blandes og røres godt sammen. Saml dejen med fingrene og ælt så dejen blød og smidig på et meldrysset bord. En springform smøres. Dejen deles i to og den ene klump rulles ud og lægges i formen, så den når to centimer op ad kanterne. Bunden bages i 10-15 minutter ved 200 grader, til den har fået en gylden farve. Lad den så køle af. Æblerne skrælles og skæres i små både, som fordeles på kagebunden. Drys kanel, sukker og hakkede mandler henover. Den sidste del dej rulles til bånd, der er en halv centimeter brede. Læg dem over æblekagen i et ternet mønster og slut af med en ring som følger kanten af springformen. Lad kagen bage i 20-25 minutter ved 200 grader til den har en gylden farve og er sprød.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.