Æblemarmelade-kompot

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Kategori
Tilbehør
Visninger
2372
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 1/2 dl
Sukker (melis)
1 1/2 stk
Vanillestang
1 1/2 dl
Vand
Æblemarmelade-kompot

Denne marmelade-kompot laves af de æblerester, som fås, når du laver æblegele med æblesorten annemarie – af 1,5 kilo æbler. Disse æbler afgiver ikke helt så meget saft, som andre sorter – og noget smag må være tilbage i mosen. Derfor forsøgte jeg mig med at bruge den mos, som er tilbage, når saften er rendt fra. Du kan få en marmeladekompot ud af det, som er lækker på brød. Men den kan fx også bruges til at lave gammeldags æblekage med, eller fx oven på en portion græsk yoghurt.

Hæld mosen fra saftposen i en gryde. Flæk vanillestangen, skrab kernerne ud og mas dem ud i lidt af sukkeret. Tilsæt det sammen  vand, sukker og vanillestængerne. Nu skal det blot koge lidt ind, så det får den konsistens, som du ønsker. Jo tykkere, du ønsker det, jo længere skal det koge.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?