- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 270 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Jul - Visninger
- 1922
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 17, 2009
Til eftermiddagshygge eller aftenhygge i juletiden er æbleskiver og gløgg oplagt. I min familie nyder vi det hver adventssøndag.
I en skål skal du blande mel, salt, sukker, kardemomme og natron. I en anden skål pisker du æggeblommer og kærnemælk sammen. Rør det i melblandingen og tilsæt olien. Pisk godt. Hæld dejen i en kande og stil den i køleskabet i en halv time. Æggehviderne piskes og vendes i dejen, når den har trukket. Varm din æbleskivepanden op og smør lidt olie i hvert hul de første par gange. Hæld dejen i hullerne, så de er trekvart fyldt op. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve, skal du vende dem. Under bagningen skal du dreje æbleskiverne nogle gange med en gaffel. De er færdige, når du kan stikke en strikkepind i, og der ikke hænger dej ved. Du kan holde æbleskiverne varme i ovnen.
Rødvin, portvin, kardemomme, kanel, nelliker og farin blandes i en gryde. Lad det stå i mindst fire timer, gerne længere. Når gløggen skal serveres varmes den op til kogepunktet, uden at den begynder at koge. Si den og bland rosiner og smuttede hakkede mandler i.