Ægte Lasagne

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
100 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
3382
Pris pr. Portion
15.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
30 g
Smør
2 tbsp.
Hvedemel
5 dl
letmælk
100 g
revet ost, efter smag
2 knsp.
Revet muskatnød
1 tsk.
Salt og peber
500 g
Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
3 stk
Løg eller zittauerløg
5 stk
Blegselleri, stængler
3 stk
Gulerod/gulerødder
30 g
Olivenolie
240 g
Hakkede tomater, dåse
1 stk
Tomatkoncentrat
1 dl
Bouillon
1 tsk.
Oregano, tørret
1 tsk.
Salt og peber
Ægte Lasagne

Der findes mange udgaver af Lasagne men den ægte er måske her…;-) jeg serverede både godt brød og en lækker salat til min lasagne.
Skær alle grænsagerne ud i nogenlunde ensartede stykker. Svits grønsagerne 5-10 min. i olie, de må ikke brunes for meget
Tilsæt herefter kødet og brun det godt af.
Tilsæt tomaterne, både de flåede og de koncentrerede. Tilsæt også krydderierne og rødvinen (eller bouillonen) nu og lad retten simre i ca. 60 min med låg på.
Nu er det tid til Bechamélsaucen. Smelt smørret og tilsæt mel, lav en tynd melbolle.
Tilsæt gradvist lidt mælk ad gangen mens du pisker som én i helv…
Når sovsen har den rette konsistens tilsættes ost som skal smelte i den varme bechamélsauce som nu hedder en Mornaysauce
Saml lasagnen, start og slut med ostesovsen. Sovs-plader-kød-sovs-pla…….
Bages i ovn på 160-170 grader i 30-40 min. hold godt øje med Lasagnen, den må ikke blive sort…Hvis du har brug for en videobeskrivelse af retten så tjek den HER: Ægte Lasagne på video

3 comments

  1. Anonym sagde på august 8, 2013

    Det ser rigtigt godt ud; men

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
  2. Anonym sagde på januar 16, 2014

    Hej

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Den ukendte kok sagde på januar 16, 2014

    Du kan sagtens fryse en

    No votes yet.
    Please wait...

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?