- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 100 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5421
- Pris pr. Portion
- 15.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 2, 2013
- 30 g
- Smør
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 5 dl
- letmælk
- 100 g
- revet ost, efter smag
- 2 knsp.
- Revet muskatnød
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 500 g
- Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
- 3 stk
- Løg eller zittauerløg
- 5 stk
- Blegselleri, stængler
- 3 stk
- Gulerod/gulerødder
- 30 g
- Olivenolie
- 240 g
- Hakkede tomater, dåse
- 1 stk
- Tomatkoncentrat
- 1 dl
- Bouillon
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 tsk.
- Salt og peber
Der findes mange udgaver af Lasagne men den ægte er måske her…;-) jeg serverede både godt brød og en lækker salat til min lasagne.
Skær alle grænsagerne ud i nogenlunde ensartede stykker. Svits grønsagerne 5-10 min. i olie, de må ikke brunes for meget
Tilsæt herefter kødet og brun det godt af.
Tilsæt tomaterne, både de flåede og de koncentrerede. Tilsæt også krydderierne og rødvinen (eller bouillonen) nu og lad retten simre i ca. 60 min med låg på.
Nu er det tid til Bechamélsaucen. Smelt smørret og tilsæt mel, lav en tynd melbolle.
Tilsæt gradvist lidt mælk ad gangen mens du pisker som én i helv…
Når sovsen har den rette konsistens tilsættes ost som skal smelte i den varme bechamélsauce som nu hedder en Mornaysauce
Saml lasagnen, start og slut med ostesovsen. Sovs-plader-kød-sovs-pla…….
Bages i ovn på 160-170 grader i 30-40 min. hold godt øje med Lasagnen, den må ikke blive sort…Hvis du har brug for en videobeskrivelse af retten så tjek den HER: Ægte Lasagne på video
Det ser rigtigt godt ud; men
Hej
Du kan sagtens fryse en