- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 180 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul
Mortens aften - Visninger
- 6597
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 20, 2009
- 1 stk
- Gulerod/gulerødder
- 15 stk
- Sveske, uden sten
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 dl
- Fløde 13 %
- 1 tbsp.
- Smør, saltet
- 1/2 l
- Vand
- 2 stk
- Æble / æbler
- 1/2 dl
- Hvedemel
- 3 1/2 kg
- And
- 2 tsk.
- Bouillon
Der er ikke noget så lækkert som en varm andesteg med kartofler og en god sovs, når det er koldt og mørkt uden for.
Når andestegen skal tilberedes fjernes indmaden og anden tørres godt. Vingerne og halsen skal klippes af, og gemmes sammen med indmaden. Det bruges til den lækre sovs. Anden skal gnides ind i salt og peber både indvendig og uden på. Æblerne renses for kernehus, skæres i stykker, blandes med sveskerne og puttes i anden. Anden lukkes til med nogle kødnåle.
Varm din ovn op til 250 grader. Læg andestegen på en rist over en bradepande med brystsiden nedad. Brun så andestegen i cirka tyve minutter. Herefter vendes andestegen, og du skal nu putte 5 dl vand i bradepanden. Varmen sættes ned til 160 grader og andestegen steger cirka to timer til den er færdig (Den er færdig, hvis du mærker ved låret og det løsner sig, og kødsaften er klar). Tag andestegen ud af ovnen og lad den køle lidt af, inden den skæres i stykker.
Imens andestegen er i ovnen kan du påbegynde saucen. Halsen, vingespidserne kråsen og hjertet puttes i en gryde og koges sammen med grønsagerne og bouillonen i en time. Herefter sis det, og der hældes stegesky fra bradepanden oveni. Lad så blandingen stå lidt så fedtet kommer til overfladen og fjern det. I en lille gryde smeltes smørret og melet blandes i, mens der piskes. Bland skyen i til du synes, at sovsen er passende. Herefter tilsættes fløden, og saucen koges igennem. Til sidst smager du sovsen til med salt og peber, og sovsen gøres brun med lidt farvekulør.
Server din fine andesteg og den lækker sovs med kartofler, for eksempel kogte, brunede eller hasselbagte og eventuelt en lækker rødkål.
Velbekomme!Omkring optøning af and:
Anden skal sættes til optøning i køleskabet ved fem grader i et godt stykke tid i forvejen:
1000 g and = Optøning i 1 døgn1500 g and = Optøning i 1,5 døgn2000 g and = Optøning i 2 døgnosv.
Når en and sættes til optøning, skal anden pakkes ud af emballagen og pakkes ind i et rent og tørt viskestykke. Det forhindrer kødet i at blive surt. Når viskestykket er gennemblødt, skal det skiftes ud med et nyt.
Her i USA spises aldrig and.
Hej Lil
tak for mail
Hej Lil
Hej Angådene sovs, jeg
tak til Ebbe..
Et spo’rgsmaal, der ikke har
sidste år langtidstegte jeg