- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
Dessert - Visninger
- 3339
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 4, 2011
- 3 dl
- Sukker (melis)
- 1 tsk.
- Allehånde, stødt
- 150 g
- Smør, saltet
- 50 g
- Peanuts, hakkede
- 3 stk
- Æg
- 1 dl
- Tilbehør: Flødeskum m/ appelsinsaft
- 2 tsk.
- bagepulver
- 4 dl
- Hvedemel
- 50 g
- Mørk chokolade også med orange
- 2 tsk.
- vanillesukker
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 dl
- Youghurt, appelsin
- 1 dl
- Havregryn
- 1 stk
- Appelsinsaft, og revet appelsinskal
Appelsinkage m/ nødder og choko: Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd en springform med bagepapir.
Smelt smør i en grýde og afkøl lidt. Pisk æg med sukker, vanille luftigt og tilsæt appelsin- citronsaft, appelsinyoughurt ( el. naturel) og lidt revet appelsinskal. Pisk skiftevis smeltet smør, og mel blandet med allehånde og bagepulver i. Tilsæt lidt havregryn og revet chokolade. Pisk dejen godt igennem.
Hæld dejen i springformen og drys med hakkede peanuts.
Bag kagen i ovnen, næstnederste rille ved, 180 grader i ca. 35-40 minutter. Tjek med en kødnål om den er færdig.
Kagen kan også bruges til en anderledes lagkage: Skær den afkølede kage forsigtigt over i to, smør bunden med et tyndt lag orange-marmelade. Pisk flødeskum med lidt appelsinsaft, vanille, og vend knuste makroner dryppet over med f.eks.lidt pernod el. cognac i. Kom fyldet på kagebunden. Stil lagkagen koldt til servering.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.