Bagt kylling med pasta og grøntsager

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
25 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
6871
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
10 stk
Gulerod/gulerødder
1 knsp.
Sukker
1 stk
Hvidløg, fed
1 tbsp.
Basilikum, tørret
1 stk
Løg eller zittauerløg
200 g
Mozzarella revet
1 tsk.
Salt, groft
1 tbsp.
Balsamico (eddike) lys og mørk
Bagt kylling med pasta og grøntsager

Det her er en af mine favoritretter, fordi den er hurtig at lave og fordi man, ved først at brune kyllingen og derefter sætte kyllingen i ovnen, beholder en hel masse saft og kraft i kødet.
Pasta sættes til at koge i en gryde godt med vand, salt og olie. Pasta koges i ca. 11 minutter (eller som angivet på pakken). Jeg har bedst erfaringer med at bruge tørret pasta (dvs. ikke frisk).
Imens skrælles gulerødder, løg (gulerødder skæres i stave og løg flækkes midt over og deles i 4 (så det bliver en slags både) og det hele svitses på en varm pande (styrke 4-5/6).
Der tilsættes olivenolie, balsamico, sukker og tørrede krydderier og det hele svitser et par minutter mere. Der skal være rigeligt med olivenolie.
Grønsagerne hældes over i en skål og kyllingen brunes kort på begge sider, og krydres med salt og peber.
Pastaen hældes nu over i et fad, hvor der er hældt 2 spsk olivenolie i, hvorefter grønsager hældes over, og det blandes godt sammen med pastaen. Læg kyllingen på toppen og fordel den revede ost ud over fadet.
Fadet sættes nu ind i en forvarmet ovn på 175 grader (varmluft) og det skal have ca. 10 min (afhængigt af hvor tykke kyllingestykkerne er). Kylling skal have en centrumtemperatur på mindst 62 grader før det er gennemstegt.


13 comments

  1. Anonym sagde på januar 26, 2010

    ikke lige den bedste opskrift

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på januar 26, 2010

    Point taken. Opskriften er nu

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på februar 9, 2012

    Der står på linje 7 ” 1 knsp.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på marts 12, 2012

    Tidsfaktoren skal øges med 50

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  5. Anonym sagde på juni 24, 2012

    knsp = knivspids tror jeg

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  6. Anonym sagde på juli 15, 2012

    Kyllingekød der kun opvarmes

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  7. Lizette Henriksen (not verified) sagde på august 8, 2012

    Kan man ikke putte nogle

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  8. Anonym sagde på august 16, 2012

    Skal der ikke noget væde i –

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  9. Inge-Lise Pedersen (not verified) sagde på januar 11, 2013

    Lavede retten igår og fandt

    Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  10. Anonym sagde på februar 11, 2013

    centrumtemperatur på mindst

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  11. Ken Kristensen (not verified) sagde på februar 14, 2013

    Skal man rive og presse saft

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  12. Anonym sagde på marts 11, 2013

    smaget meget meget godt 🙂

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?