- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 25 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 6871
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 28, 2009
- 10 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 knsp.
- Sukker
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tbsp.
- Basilikum, tørret
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 200 g
- Mozzarella revet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 tbsp.
- Balsamico (eddike) lys og mørk
Det her er en af mine favoritretter, fordi den er hurtig at lave og fordi man, ved først at brune kyllingen og derefter sætte kyllingen i ovnen, beholder en hel masse saft og kraft i kødet.
Pasta sættes til at koge i en gryde godt med vand, salt og olie. Pasta koges i ca. 11 minutter (eller som angivet på pakken). Jeg har bedst erfaringer med at bruge tørret pasta (dvs. ikke frisk).
Imens skrælles gulerødder, løg (gulerødder skæres i stave og løg flækkes midt over og deles i 4 (så det bliver en slags både) og det hele svitses på en varm pande (styrke 4-5/6).
Der tilsættes olivenolie, balsamico, sukker og tørrede krydderier og det hele svitser et par minutter mere. Der skal være rigeligt med olivenolie.
Grønsagerne hældes over i en skål og kyllingen brunes kort på begge sider, og krydres med salt og peber.
Pastaen hældes nu over i et fad, hvor der er hældt 2 spsk olivenolie i, hvorefter grønsager hældes over, og det blandes godt sammen med pastaen. Læg kyllingen på toppen og fordel den revede ost ud over fadet.
Fadet sættes nu ind i en forvarmet ovn på 175 grader (varmluft) og det skal have ca. 10 min (afhængigt af hvor tykke kyllingestykkerne er). Kylling skal have en centrumtemperatur på mindst 62 grader før det er gennemstegt.
ikke lige den bedste opskrift
Point taken. Opskriften er nu
Der står på linje 7 ” 1 knsp.
Tidsfaktoren skal øges med 50
knsp = knivspids tror jeg
Kyllingekød der kun opvarmes
Kan man ikke putte nogle
Skal der ikke noget væde i –
Lavede retten igår og fandt
centrumtemperatur på mindst
Skal man rive og presse saft
smaget meget meget godt 🙂