Bagte æbler med figner og marcipan

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
190 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Dessert
Visninger
1871
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 tbsp.
Flormelis
2 stk
Appelsin/appelsiner
3 tbsp.
Rosiner
1/2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
1 stk
Vanillestang
100 g
Kvark, 5+
4 stk
Æble / æbler
1 stk
Æggehvide
3 stk
Figen
Bagte æbler med figner og marcipan

Bagte æbler med marcipan er en lækker og forholdsvis nem dessert. Den passer til rigtig mange typer retter, og jeg synes den er god hele året rundt.
Når desserten skal tilberedes, hakkes fignerne i grove stykker og blandes med rosiner og saft fra en appelsin. Lad blandingen trække et par timer. Æggehviden puttes i en skål som marcipanen rives og vendes i. Når figneblandingen har trukket, udhuler du æblerne (gem toppen), som fyldes med blandingen og marcipanen og æbletoppen sættes let på igen. Varm din ovn op til 200 grader og placer æblerne i et ildfast fad og bag dem i en halv time. Imens piskes fløden – den må ikke blive for stiv. Bland flødeskummet med kvarken, vanillen (korn fra vanillestangen), flormelis og saften fra en appelsin. Server det som sauce til de lune æbler.
Er du glad for kanel eller er det juletid, kan du i stedet for vanillien tilsætte kanel.
Velbekomme!


Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?