- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 190 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 1871
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 20, 2009
- 3 tbsp.
- Flormelis
- 2 stk
- Appelsin/appelsiner
- 3 tbsp.
- Rosiner
- 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 stk
- Vanillestang
- 100 g
- Kvark, 5+
- 4 stk
- Æble / æbler
- 1 stk
- Æggehvide
- 3 stk
- Figen
Bagte æbler med marcipan er en lækker og forholdsvis nem dessert. Den passer til rigtig mange typer retter, og jeg synes den er god hele året rundt.
Når desserten skal tilberedes, hakkes fignerne i grove stykker og blandes med rosiner og saft fra en appelsin. Lad blandingen trække et par timer. Æggehviden puttes i en skål som marcipanen rives og vendes i. Når figneblandingen har trukket, udhuler du æblerne (gem toppen), som fyldes med blandingen og marcipanen og æbletoppen sættes let på igen. Varm din ovn op til 200 grader og placer æblerne i et ildfast fad og bag dem i en halv time. Imens piskes fløden – den må ikke blive for stiv. Bland flødeskummet med kvarken, vanillen (korn fra vanillestangen), flormelis og saften fra en appelsin. Server det som sauce til de lune æbler.
Er du glad for kanel eller er det juletid, kan du i stedet for vanillien tilsætte kanel.
Velbekomme!