Bankekød m/ ovnbagt sellerimos

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
150 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
5923
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Bankekød m/ ovnbagt sellerimos

Bankekød:
Rens og snit gulerødder (gem et par hele gulerødder), løg og hvidløg. Bank kødstykkerne flade, krydr med salt og og peber. Svits først kødet i olie i en gryde, og tilsæt løg, gulerødder og laurbærblade. Tilsæt tomatkoncentrat, paprika og sennep. Hæld bouillon ved retten, og lad simre under låg i ca 2 timer. Tilsæt fløde, jævn evt med maizena, og kog retten ca. femten minutter ekstra. Smag retten til.
Sellerimos:
Skræl sellerihoved og kartofler, og skær i mindre  stykker. Kog dem møre  i usaltet vand, i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra men gem lidt til mosen. Mos selleri og kartofler og tilsæt rapsolie, revet muskat , revet hvidløg. Smag til med lidt citronsaft,  salt og peber fra kværn. Tænd ovn på 200 grader, Hæld mosen i et ildfast fad, drys med lidt paprika, og gratiner mosen i ca. 20 minutter. Det gør at den bliver utroligt let og luftig. En kraftig, men fedtfattig ret.
Server sellerimosen med bankekød, sovs og gulerod.
Velbekomme!


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?