- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 150 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5923
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 28, 2011
Bankekød:
Rens og snit gulerødder (gem et par hele gulerødder), løg og hvidløg. Bank kødstykkerne flade, krydr med salt og og peber. Svits først kødet i olie i en gryde, og tilsæt løg, gulerødder og laurbærblade. Tilsæt tomatkoncentrat, paprika og sennep. Hæld bouillon ved retten, og lad simre under låg i ca 2 timer. Tilsæt fløde, jævn evt med maizena, og kog retten ca. femten minutter ekstra. Smag retten til.
Sellerimos:
Skræl sellerihoved og kartofler, og skær i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand, i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra men gem lidt til mosen. Mos selleri og kartofler og tilsæt rapsolie, revet muskat , revet hvidløg. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber fra kværn. Tænd ovn på 200 grader, Hæld mosen i et ildfast fad, drys med lidt paprika, og gratiner mosen i ca. 20 minutter. Det gør at den bliver utroligt let og luftig. En kraftig, men fedtfattig ret.
Server sellerimosen med bankekød, sovs og gulerod.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.