- Forberedelsestid
- 120 minutter
- Tilberedningstid
- 300 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 16 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 4123
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 19, 2011
Blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt piskes sammen i røreskål med håndmixer til, det er rørt sammen. Æg tilsættes og piskes sammen.
Hvedemel, kakao, natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Herefter vendes de to blandinger sammen med en ske (Wilton har en rigtig god ske til dette) i hånden skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i grundmassen. Kom kun lidt i ad gangen i starten.
Når det sidste af den tørre blanding kommes i dejen, så blandes chokoladen med og evt. pecan nødder.
Herefter fyldes dejen i 2 smurte bageforme, en lille bradepande til bund, og en mellem glasskål til kjolen, bank formen et par gange i bordet, så dejen kommer helt ud i bunden og sørg for at dejen er jævnt fyldt i formen.
Bages ved 175 gr. i ca 1 time og 35 min.
Når kagen tages ud af ovnen, skal den stå ca. 10-15 min, inden den vendes ud på afkølningsrist.
Når kagerne er helt kolde dækkes de af et lag chokolade smørcreme:
4,5 dl flourmelis, 1,25 dl. cacao, 90 gr. blødt smør, 0,7 dl lun mælk & 1,5 tsk vanillesukker. Det hele piskes sammen til en luftig masse os fordels på de 2 kager. Smørcremen fungerer som “lim” for fondanten som nu lægges på. Stik barbiedukken ned i kagen, når fondanten er lagt på. (Det er nemmest, hvis du har lavet kjolens overdel inden du sætter dukken ned)
Fondanten købes som færdig produkt hos f.eks. Kop & Kande og indfarves efter valg. Rulles ud med kagerulle og lægges forsigtigt ovenpå kagen. Brug restet af fondanten til at lave små sløjfer, hjerter, roser, sommerfugle. De små hjerter på stropperne på kjolen er fra krymmeldåsen “love”
Kagen kan med fordel laves dagen før den skal bruges. God arbejdslyst!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.