Birkes

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
85 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
18 personer
Kategori
Bagværk
Morgenmad / Brunch
Visninger
2177
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 stk
Æg
1 tsk.
Salt, groft
500 g
Hvedemel
4 tbsp.
Birkes, frø
50 g
Bagegær
175 g
Smør, saltet
2 dl
Vand

Skal morgenmaden være rigtig lækker så ta’ og bag birkes selv – de smager rigtig godt.
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt så to af æggene. Halvdelen af melet hældes i en skål og 75 g af det kolde smør smuldres i det. Hæld det så i gærblandingen sammen med saltet. Af den mel der er tilbage bruges så meget, at dejen kan hænge sammen. Ælt dejen på bordet til den er blank og smidig, og stil den så til hævning et lunt sted i tre kvarter. Slå dejen ned, drys bordet med mel og rul dejen ud i en rektangel. Den sidste del af smørret skæres i meget tynde skiver. På 2/3 af dejen lægges smørskiverne ved siden af hinanden. Fold den sidste tredjedel af dejen (uden smør) over, så den dækker halvdelen af dejen med smør, Fold videre over så den sidste del dej også dækkes. Rul dejen ud en gang til i samme størrelse som før. Fold den sammen af tre omgang igen, og vend så dejen en halv omgang og gentag udruldningen og sammenfoldningen to gange. Skær så dejen over på langs og rul stykkerne ud, så de er tres centimeter lange. Dem skærer du i stykker, der er fem centimeter brede. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve et kvarter. Pisk et æg sammen og pensl tebirkesene med det. Drys med birkes og bag birkesene midt i ovnen i et kvarter. Spis dem mens de er lune-UHM!



2 comments

  1. john bech (not verified) sagde på marts 4, 2012

    hejsa.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på marts 5, 2012

    Hej John,

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?