- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert - Visninger
- 4882
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 23, 2011
- 3 dl
- Hvedemel
- 1 tsk.
- vanillesukker
- 1 dl
- Florsukker (ca. 1 dl)
- 1 tbsp.
- Creme fraiche 18 %
- 100 g
- Smør, saltet
- 250 g
- Blåbær
- 3 tbsp.
- Sukker (melis)
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 2 stk
- Æg
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 2 tsk.
- vanillesukker
Mørdej: Kom melet i en skål med florsukker og vanille. Smuldr smør i tern i melblandingen. Saml dejen hurtigt med en til to spsk. cremefraiche (det giver en sprød tærte). Tilsæt evt. mere mel hvis dejen er for klistret. Dæk dejen med film, og læg på køl mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et bord med mel. Rul den om kagerullern og kom den i en smurt tærteform, og skær kanten af. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden 10 minutter ved 200 grader..
Fyld: Optø blåbærrene en halv time, eller brug friske. Pisk fløde luftigt med æg, vanillesukker, sukker og mel. Hæld bærrenen på tærtebunden, og hæld æggemassen over.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Tjek med en kødnål om æggemassen er færdig. Ellers bag den 5 minutter længere, dæk evt. tærten med staniol hvis den er ved at være mørk
Serveres lun med cremefraiche eller kold flødeskum. Kan også lunes senere el. serveres kold.
Velbekomme!
bliver bunden gennembagt med
Hej Anne