Blåbær-tærte

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Dessert
Visninger
4882
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 dl
Hvedemel
1 tsk.
vanillesukker
1 dl
Florsukker (ca. 1 dl)
1 tbsp.
Creme fraiche 18 %
100 g
Smør, saltet
250 g
Blåbær
3 tbsp.
Sukker (melis)
2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
2 stk
Æg
3 tbsp.
Hvedemel
2 tsk.
vanillesukker
Blåbær-tærte

Mørdej: Kom melet i en skål med florsukker og vanille. Smuldr smør i tern i melblandingen. Saml dejen hurtigt med en til to spsk. cremefraiche (det giver en sprød tærte). Tilsæt evt. mere mel hvis dejen er for klistret. Dæk dejen med film, og læg på køl mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et bord med mel. Rul den om kagerullern og kom den i en smurt tærteform, og skær kanten af. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden 10 minutter ved 200 grader..
Fyld: Optø blåbærrene en halv time, eller brug friske. Pisk fløde  luftigt med æg, vanillesukker, sukker og mel. Hæld bærrenen på tærtebunden, og hæld æggemassen over.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Tjek med en kødnål om æggemassen er færdig. Ellers bag den 5 minutter længere, dæk evt. tærten med staniol hvis den er ved at være mørk
Serveres lun med cremefraiche eller kold flødeskum. Kan også lunes senere el. serveres kold.
Velbekomme!




2 comments

  1. Anonym sagde på marts 9, 2012

    bliver bunden gennembagt med

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på marts 9, 2012

    Hej Anne

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?