Blomme-kartoffelkage m/ karamelsovs

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
6 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Dessert
Høst
Visninger
1948
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Blomme-kartoffelkage m/ karamelsovs

En meget lækker blommekage med revet kogt kartoffel i dejen, og toppet med karamelsovs. Kagen får en blød og saftig konsistens.
 
Halver og fjern sten fra blommerne. Pisk en dej med æg, sukker og vanille. Tilsæt smeltet smør, lidt citronsaft og melet vendt med bagepulver. Pisk igennem og tilsæt de revne kogte kartofler. Kom dejen i en springform med bagepapir. Læg de halve blommer pænt på kagen.
 
Bages i en forvarmet ovn næstnederste rille ved 200 grader i ca. 40-45 minutter.
 
Mens kagen er i ovnen smeltes sukker og smør, og tilsættes fløde. Koges lidt ind ved medium varme, til den har en tykt flydende konsistens.
 
Tag kagen ud og køl lidt af.
 
Jeg valgte at overhælde kagen med den lidt lune karamelsovs, men kan også serveres ved siden (efter smag). Smager også godt kold, dagen derpå.
 
Server kagen med karamelsovs, friske blommer og cremefraiche.
 
Velbekomme!





Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?