- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 7300
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 12, 2011
- 1 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 kg
- Kartofler
- 3 tbsp.
- Rasp
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tbsp.
- Kapers, hakkede
- 500 g
- Oksekød, middelfedt
- 4 skive(r)
- Hakkede syltede rødbeder
- 100 g
- Smør, saltet
- 2 stk
- Hakkede drueagurker
- 3 tbsp.
- Vand
Bøf Lindstrøm eller farsbrød:
Grundfars: Kom kødet i en skål med finthakket løg, rødbeder, drueagurk og lidt kapers. Tilsæt salt, peber, æg og rasp. Ælt farsen godt sammen. Form det til et brød i et ildfast fad, og hæld lidt vand ved. Drys farsbrødet med lidt rasp og dryp over med olie. Sæt fadet i en forvarmet ovn, næstnederste rille ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Bøffer: Form farsen til runde bøffer, og steg dem på en pande, i en blanding af olie/smør ca. 3 minutter på hver side. Smelt smørret i en gryde, (må ikke blive brunt) og hæld lidt citronsaft ved. Server farsbrødet i store skiver, eller bøfferne med kogte kartofler, hældt over med citron-smørsovsen og ens favorit grøntsager (dampede) f.eks. grønne bønner eller blomkålsbuketter.
Kødet kan spises til frokost dagen efter, på rugbrød med spejlæg.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.