- Forberedelsestid
- 45 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 1321
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 22, 2009
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 1/2 dl
- letmælk
- 1 stk
- Æg
- 1 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 1/2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 dl
- Hvedemel
- 500 g
- Svinekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 dl
- Fløde 9 %
- 30 g
- Smør, saltet
- 1 stk
- Æble / æbler
- 2 tsk.
- Karry, pulver
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 4 dl
- Bouillon
- 3 dl
- Ris, parboiled (løse ris)
Bland det hakkede svinekød med saltet i en skål. Bland peber, ægget og det hakkede løg i skålen. Bland melet og derefter mælken i skålen og rør godt. Lad farsen hvile i køleskabet til den skal bruges. Sæt risene til at koge. Imens laves saucen. Løgene hakkes fint og svitses i smørret sammen med karryen på en panden. Tilsæt melet og rør godt. Bland bouillonen i mens der piskes. Æblet renses og skæres i tern, som røres i saucen. Til sidst blandes fløden i, og der krydres med salt og peber.
Tag farsen ud af køleskabet og form den til kødboller. Læg dem i saucen og kog dem ved svag varme under et låg i cirka. 12 minutter til de er gennemkogte. Bevæg panden af og til. Til sidst smages saucen til med salt og peber.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.