Brændende kærlighed m/ persillerod & kalkunbacon

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Visninger
2004
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tbsp.
Citronsaft
10 skive(r)
Kalkunbacon
2 stk
Løg eller zittauerløg
6 stk
Persillerødder
2 tbsp.
Smør, saltet
2 dl
Kartoffelvand
2 tsk.
Salt, groft
1 stk
Æble, revet/ i tern
3 knsp.
Peber, friskkværnet
50 g
Tilbehør; Rødbeder, syltede
2 tbsp.
Rapsolie
1 kg
Bagekartofler
1 tsk.
Muskatnød, revet
Brændende kærlighed m/ persillerod & kalkunbacon

Kartoffelmos m/ persillerod: Man kan bruge sine favorit rodfrugter, men synes persillerod giver mosen en dejlig nøddeagtig smag.
Skræl bagekartofler og persillerødder og skær i grove tern. Koges i usaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem lidt til mosen. Mos kartofler og persillerødder og tilsæt olie, smørklat, citron og kartoffelvandet lidt af gangen, og krydr med muskat, salt og peber og smag til. Tilsæt evt. friskhakkede krydderurter som purløg, persille, dild el fintsnittet forårsløg. Pisk mosen glat og kom i et ildfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.
Skær kalkunbacon (el. almindelig bacon) i tern, og steg gyldne i olie og smør på en pande sammen med de hakkede løg og æbletern.
Lav en forybning i midten af mosen, og tegn et mønster på langs med en gaffel, ser pænt ud. Hæld bacon blandingen med stegefedtet, i fordybningen.
Bag mosen i ovnen i ca. 15 minutter til den har en gylden-sprød overflade. Det gør mosen meget luftig og lækker.
Server med syltede rødbeder.
Velbekomme!



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?