- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 70 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Frokost - Visninger
- 8363
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 29, 2010
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 3 dl
- Skummetmælk
- 20 g
- Smør, usaltet
- 2 stk
- Æggeblomme
- 2 stk
- Æggehvide
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 1 stk
- Broccoli
- 2 tbsp.
- Rasp
- 2 dl
- Skinkestrimler
Broccolien deles i små buketter (stokken skal ikke bruges) og gives et hurtigt opkog i letsaltet vand. Læg derefter til afdrypning i et dørslag.
Af smør, mel og skummetmælk laves en tyk opbagt sovs, som smages til med salt. Husk: Tag højde for skinkestrimlerne er salte.
Sovsen stilles til let afkøling.
Forvarm ovnen til 180 grader
Pisk imens æggehviderne helt stive og smør et ovnfastfad med høje kanter grundigt.
Pisk derefter æggeblommerne (en af gangen) i den opbagte sovs.
Bland broccoli og skinke grundigt i en skål.
Hæld den opbagte sovs over og vend, så sovsen er godt fordelt.
Vend forsigtigt de stive æggehvider i massen og hæld nu gratinen i det ovnfastefad. Drys jævnt med rasp.
Fadet stilles i oven i 50 minutter.
Lad derefter hvile i 5 minutter, så gratinen får lov at sætte sig.Tips: Stokken kan bruges en anden dag som lækkert knasende tilbehør https:/restemad-broccoli-carpaccio-3927/
Smagte godt. Lavede til 2
Lyder laekkert – men kan man
Hej Lone 🙂
Den kan sagtens varmes,
Hej Susan.