Broccoligratin m. skinkestrimler

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
70 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Frokost
Visninger
4464
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tbsp.
Hvedemel
3 dl
Skummetmælk
20 g
Smør, usaltet
2 stk
Æggeblomme
2 stk
Æggehvide
1/2 tsk.
Salt, groft
1 stk
Broccoli
2 tbsp.
Rasp
2 dl
Skinkestrimler
Broccoligratin m. skinkestrimler

Broccolien deles i små buketter (stokken skal ikke bruges) og gives et hurtigt opkog i letsaltet vand. Læg derefter til afdrypning i et dørslag.
Af smør, mel og skummetmælk laves en tyk opbagt sovs, som smages til med salt. Husk: Tag højde for skinkestrimlerne er salte.
Sovsen stilles til let afkøling.
Forvarm ovnen til 180 grader
Pisk imens æggehviderne helt stive og smør et ovnfastfad med høje kanter grundigt.
Pisk derefter æggeblommerne (en af gangen) i den opbagte sovs.
Bland broccoli og skinke grundigt i en skål.
Hæld den opbagte sovs over og vend, så sovsen er godt fordelt.
Vend forsigtigt de stive æggehvider i massen og hæld nu gratinen i det ovnfastefad. Drys jævnt med rasp.
Fadet stilles i oven i 50 minutter.
Lad derefter hvile i 5 minutter, så gratinen får lov at sætte sig.Tips: Stokken kan bruges en anden dag som lækkert knasende tilbehør https://www.vildmedmad.dk/restemad-broccoli-carpaccio-3927/

5 comments

  1. Anonym sagde på marts 21, 2011

    Smagte godt. Lavede til 2

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Lone (not verified) sagde på februar 25, 2012

    Lyder laekkert – men kan man

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Den ukendte kok sagde på februar 27, 2012

    Hej Lone 🙂

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Susan (not verified) sagde på marts 29, 2012

    Den kan sagtens varmes,

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  5. Den ukendte kok sagde på marts 31, 2012

    Hej Susan.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?