Brunede kartofler

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Jul
Visninger
1812
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
600 g
Kartofler
3 spsk.
Sukker
30 g
Smør
Brunede kartofler

Enhver julemiddag med respekt for sig selv skal serveres med brunede kartofler. De gyldne og søde kartofler kan serveres hele december og skaber masser af julestemning i kraft af deres milde duft, søde smag og indbydende udseende.

 

Tilbehøret består af 3 ingredienser, som stort set alle husstande allerede har i køkkenet.

  1. Kog kartoflerne og pil dem så de er frie for skræl
  2. Lad kartoflerne køle af
  3. Hæld sukkeret på en pande og kog det op ved svag varme, indtil det er smeltet (undgå at røre i sukkeret mens det varmes op)
  4. Hæld smørret ned til den opvarmede sukkermasse og lad det koge sammen, indtil det har en gyldenbrun konsistens
  5. Tilsæt de afsvalede, pillede kartofler i sukkermassen på panden
  6. Sørg for at kartoflerne er fugtige (og ikke våde), når de anbringes på panden med sukker- og smørmassen
  7. Lad kartoflerne blive rørt rundt i sukker- og smørmassen indtil de har deres gyldne, blanke overflader.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?