Brunsviger

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
16 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
3905
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
150 g
Smør
200 g
Brun farin
1 dl
mælk
1 tbsp.
Kanel blandet med sukker
50 g
Bagegær
500 g
Hvedemel
1/2 tsk.
Salt, groft
2 stk
Æg
2 tbsp.
Sukker (melis)
2 1/2 dl
letmælk
90 g
Smør
Brunsviger

Her er opskriften til en rigtig brunsviger, som man serverer til fødselsdage i Nordjylland (og Fyn har jeg ladet mig fortælle). Opskriften passer til en bradepande.
Brunsvigerdej
Varm smørret og tilsæt mælken.
Opløs gæren i den håndvarme mælkeblanding.
Bland mel, sukker og salt i en skål, lav en fordybning i midten og hæld mælke/gærblandingen i.
Pisk æggene sammen og rør dem ned i fordybningen.
Bland dejen godt, først med ske, siden med hænderne.
Ælt den til den er smidig og blød uden at hænge i:
Fordel dejen i en smurt bradepande og lad den hæve lunt et kvarter.
Fyld
Varm smørret og mælken.
Opløs den brune farin heri og tilsæt kanel.
Prik små huller i dejen med fingrene.
Hæld blandingen over dejen i bradepanden.
Bag brunsvigeren ved 200-225 grader i 20-25 minutter.
Lad kagen afkøle lidt.
Pynt
Pisk fløden stiv og pynt kagen med flødeskum.
Kagen pyntes desuden med slik (Haribo Matadormix er en klassiker)


2 comments

  1. Anonym sagde på februar 9, 2013

    Fyld:Der mangler hvor meget

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?