- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 16 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 3905
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 2, 2009
- 150 g
- Smør
- 200 g
- Brun farin
- 1 dl
- mælk
- 1 tbsp.
- Kanel blandet med sukker
- 50 g
- Bagegær
- 500 g
- Hvedemel
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 2 stk
- Æg
- 2 tbsp.
- Sukker (melis)
- 2 1/2 dl
- letmælk
- 90 g
- Smør
Her er opskriften til en rigtig brunsviger, som man serverer til fødselsdage i Nordjylland (og Fyn har jeg ladet mig fortælle). Opskriften passer til en bradepande.
Brunsvigerdej
Varm smørret og tilsæt mælken.
Opløs gæren i den håndvarme mælkeblanding.
Bland mel, sukker og salt i en skål, lav en fordybning i midten og hæld mælke/gærblandingen i.
Pisk æggene sammen og rør dem ned i fordybningen.
Bland dejen godt, først med ske, siden med hænderne.
Ælt den til den er smidig og blød uden at hænge i:
Fordel dejen i en smurt bradepande og lad den hæve lunt et kvarter.
Fyld
Varm smørret og mælken.
Opløs den brune farin heri og tilsæt kanel.
Prik små huller i dejen med fingrene.
Hæld blandingen over dejen i bradepanden.
Bag brunsvigeren ved 200-225 grader i 20-25 minutter.
Lad kagen afkøle lidt.
Pynt
Pisk fløden stiv og pynt kagen med flødeskum.
Kagen pyntes desuden med slik (Haribo Matadormix er en klassiker)
Fyld:Der mangler hvor meget