fbpx

Brunsviger

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
16 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
1841
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
150 g
Smør
200 g
Brun farin
1 dl
mælk
1 tbsp.
Kanel blandet med sukker
50 g
Bagegær
500 g
Hvedemel
1/2 tsk.
Salt, groft
2 stk
Æg
2 tbsp.
Sukker (melis)
2 1/2 dl
letmælk
90 g
Smør
Brunsviger

Her er opskriften til en rigtig brunsviger, som man serverer til fødselsdage i Nordjylland (og Fyn har jeg ladet mig fortælle). Opskriften passer til en bradepande.
Brunsvigerdej
Varm smørret og tilsæt mælken.
Opløs gæren i den håndvarme mælkeblanding.
Bland mel, sukker og salt i en skål, lav en fordybning i midten og hæld mælke/gærblandingen i.
Pisk æggene sammen og rør dem ned i fordybningen.
Bland dejen godt, først med ske, siden med hænderne.
Ælt den til den er smidig og blød uden at hænge i:
Fordel dejen i en smurt bradepande og lad den hæve lunt et kvarter.
Fyld
Varm smørret og mælken.
Opløs den brune farin heri og tilsæt kanel.
Prik små huller i dejen med fingrene.
Hæld blandingen over dejen i bradepanden.
Bag brunsvigeren ved 200-225 grader i 20-25 minutter.
Lad kagen afkøle lidt.
Pynt
Pisk fløden stiv og pynt kagen med flødeskum.
Kagen pyntes desuden med slik (Haribo Matadormix er en klassiker)

2 comments

  1. Anonym sagde på februar 9, 2013

    Fyld:Der mangler hvor meget

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Anonym sagde på februar 9, 2013

    Hej Gitte

    No votes yet.
    Please wait...

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?