Brunsviger

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
16 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
1665
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
150 g
Smør
200 g
Brun farin
1 dl
mælk
1 tbsp.
Kanel blandet med sukker
50 g
Bagegær
500 g
Hvedemel
1/2 tsk.
Salt, groft
2 stk
Æg
2 tbsp.
Sukker (melis)
2 1/2 dl
letmælk
90 g
Smør
Brunsviger

Her er opskriften til en rigtig brunsviger, som man serverer til fødselsdage i Nordjylland (og Fyn har jeg ladet mig fortælle). Opskriften passer til en bradepande.
Brunsvigerdej
Varm smørret og tilsæt mælken.
Opløs gæren i den håndvarme mælkeblanding.
Bland mel, sukker og salt i en skål, lav en fordybning i midten og hæld mælke/gærblandingen i.
Pisk æggene sammen og rør dem ned i fordybningen.
Bland dejen godt, først med ske, siden med hænderne.
Ælt den til den er smidig og blød uden at hænge i:
Fordel dejen i en smurt bradepande og lad den hæve lunt et kvarter.
Fyld
Varm smørret og mælken.
Opløs den brune farin heri og tilsæt kanel.
Prik små huller i dejen med fingrene.
Hæld blandingen over dejen i bradepanden.
Bag brunsvigeren ved 200-225 grader i 20-25 minutter.
Lad kagen afkøle lidt.
Pynt
Pisk fløden stiv og pynt kagen med flødeskum.
Kagen pyntes desuden med slik (Haribo Matadormix er en klassiker)

2 comments

  1. Anonym sagde på februar 9, 2013 Svar

    Fyld:Der mangler hvor meget

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på februar 9, 2013 Svar

    Hej Gitte

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?