- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 65 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Visninger
- 1488
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 20, 2009
Smelt smørret ved svag varme, flyt gryden fra kogepladen og tilsæt vandet. Hæld det i en skål og tilsæt kærnemælken. Blandingen skal være lunken. Smuldr gæren i skålen og tilsæt sukker og salt. Rør indtil gæren er opløst og tilsæt så rugmel. Rør igen indtil der ingen klumper er. Tilsæt så 4 dl. af hvedemelet. Resten drysses på bordet og bruges til at ælte dejen med – den skal æltes godt. Del så dejen i seks stykker (afhængig af hvor store bollerne skal være), form dem til boller og tryk dem flade. Lad dem hæve tildækket i 15 min, pensel dem med kærnemælk og drys lidt rugmel over. Bag bollerne ved 200 grader i cirka 18 minutter, hvorefter de skal afkøle på en rist inden brug.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.