Buttede grove knækbrød (let at lave)

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
25 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
16 personer
Kategori
Bagværk
Morgenmad / Brunch
Visninger
3630
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 dl
Hørfrø
1 dl
Sesamfrø
1 dl
Havregryn
1 dl
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
1 dl
Valnøddekerner
3 dl
Hvedemel
1 tsk.
bagepulver
1 tsk.
Salt, bordsalt
1 dl
Rapsolie
2 dl
Vand
2 tbsp.
Sirup, mørk
Buttede grove knækbrød (let at lave)

Buttede knækbrød (16 stk): Min første udgave af super nemme hj.bagte knækbrød m. havregryn, hørfrø, sesam og grahamsmel. Som lidt ekstra godt kom der også valnødder og mørk sirup i…

Er vild med knækbrød, lige nu er det wasa kanel knækbrød, så ville lave mine egne lidt mere sunde udgave, og typisk havde jeg ikke mere kanel, så kom nødder og sirup i istedet:

Bland de forskellige kerner el. frø, nødder, havregryn og melet blandet m. bagepulver. Rør olie, honning og vand i. Ælt dejen hurtigt sammen, brug en smule mere mel hvis det er alt for klistret.

Jeg ville have mine skulle være tykke så rullede hele dejen ud mellem to stykker bagepapir til dejstykket passede nogenlunde med bagepladens størrelse.

Ellers deles dejen i to og rulles ud til to plader helt tynde, så skal de have mindre bagetid. Jeg stak dem ud med et krus, ellers skæres de ud i ønskede stykker el firkanter.

Bages midt i forvarmet ovn v. 200 grader ca. 25 minutter. Ved helt tynde ca. 15 minutter, vil jeg tro…

Køl af på en rist, og smag på dem…:-)

Synes egentlig de smager lidt hen af en god kiks når de er lune, så måske skulle man lave en udgave med kommensfrø, lidt hen af de “blå” bornholmske rugkiks (min favorit-kiks) bare i knækbrødsform…

Velbekomme!



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?