- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 750
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 24, 2011
- 8 stk
- Kylling, lår, kød og skind, rå
- 1 bdt.
- Persille, bredbladet
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 2 tsk.
- Chilipulver sød
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 300 g
- Frosne blandede grøntsager
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Havsalt
- 2 tbsp.
- Smør, saltet
- 1 tbsp.
- Olivenolie
- 1 dl
- Mayonnaise, fedtreduceret
- 1 tsk.
- Paprika
- 1 kg
- Bagekartofler
- 1 tsk.
- Citronsaft
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Karry, pulver
- 1 tsk.
- Sennep, dijon
Kyllingestykkerne kan marineres og steges på en grill, eller tilberedes som ovnret, på en bund af blandede grøntsager f.eks. karotter, tomater, løgbåde, rød peber, grønne bønner, hvidløg, og bredbladet persille.
Kom grøntsagblandingen i et ovnfast fad med løgbåde, hvidløg, bredbladet persille og smørklatter. Læg kyllingeoverlår ovenpå, dryp dem med olivenolie og citron, og drys over med chilipulver og havsalt. Stil i en forvarmet ovn ved 200 grader, næstnederste rille i ca. 50-60 minutter.
Kryddermayo og fritter: Skrub kartoflerne og skær i både, dryp med olie og krydder med havsalt og peber fra kværn. Stil i ovnen sammen med kyllingen, i ca 50 minutter.
Rør en gammeldags (købt) mayonnaise med karry, paprika, sennep, citron og hvidløg. Stil koldt til servering.
Server kylling og grøntsager i fad med fritterne og krydder-mayonnaisen, og grovbrød.
Som grill-ret, marineres kyllingestykkerne i olie med de nævnte krydderier og hvidløg, før de steges på grillen. Grøntsager m. persille og hvidløg. samt fritterne tilberedes i ovnen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.