Chili-oksegryde m/ rodfrugter

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Natmad
Visninger
3457
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tbsp.
Olivenolie
3 stk
Laurbærblade
2 tsk.
Provencekrydderi
1 tsk.
Salt og peber
500 g
Blandede rodfrugter, fx pastinakker, gulerødder og selleri
4 stk
Hvidløg, fed
500 g
Kartofler
2 stk
Løg eller zittauerløg
1 dl
Rødvin
2 tsk.
Chiliflager
1 tsk.
Havsalt
2 tsk.
Kommenfrø
1 stk
Tomatkoncentrat
3 dl
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
500 g
Oksekød, hakket, råt
2 stk
Hvidløg, fed
3 stk
Laurbærblade
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 stk
Hakkede tomater, konserves
1 tsk.
Sukker (melis)
2 tsk.
Provencekrydderi
Chili-oksegryde m/ rodfrugter

Chiliret á la chili con carne bare uden bønner, serveret med rodfrugter blandet med rigeligt hvidløg.

Rodfrugter m/ hvidløg: Klargør blandede rodfrugter efter smag, løgbåde og hakket hvidløg og halver små kartofler. Kom i et fad med bagepapir, og krydr med provencekrydderi, laurbærblade, salt og peber fra kværn. Dryp over med en god olivenolie. Tilberedes i ovn en lille time ved 200 grader. Drys over med havsalt ved servering.

Chili-oksegryde: Svits løg, hvidløg chili og derefter hakket oksekød i olivenolie. Krydr med salt, provencekrydderi, laurbær, kommenfrø (kan udelades), og tilsæt tomatkoncentrat, og hakkede tomater (drys lidt sukker over tomaterne). Hæld bouillon og lidt rødvin ved, og lad retten småsimre ca. en time, gerne længere.

Server chiligryden med rodfrugterne, cremefraiche og flutes.

Velbekomme!




Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?