- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret
Natmad - Visninger
- 3457
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 3, 2011
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 3 stk
- Laurbærblade
- 2 tsk.
- Provencekrydderi
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 500 g
- Blandede rodfrugter, fx pastinakker, gulerødder og selleri
- 4 stk
- Hvidløg, fed
- 500 g
- Kartofler
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 dl
- Rødvin
- 2 tsk.
- Chiliflager
- 1 tsk.
- Havsalt
- 2 tsk.
- Kommenfrø
- 1 stk
- Tomatkoncentrat
- 3 dl
- Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
- 500 g
- Oksekød, hakket, råt
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 3 stk
- Laurbærblade
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 1 tsk.
- Sukker (melis)
- 2 tsk.
- Provencekrydderi
Chiliret á la chili con carne bare uden bønner, serveret med rodfrugter blandet med rigeligt hvidløg.
Rodfrugter m/ hvidløg: Klargør blandede rodfrugter efter smag, løgbåde og hakket hvidløg og halver små kartofler. Kom i et fad med bagepapir, og krydr med provencekrydderi, laurbærblade, salt og peber fra kværn. Dryp over med en god olivenolie. Tilberedes i ovn en lille time ved 200 grader. Drys over med havsalt ved servering.
Chili-oksegryde: Svits løg, hvidløg chili og derefter hakket oksekød i olivenolie. Krydr med salt, provencekrydderi, laurbær, kommenfrø (kan udelades), og tilsæt tomatkoncentrat, og hakkede tomater (drys lidt sukker over tomaterne). Hæld bouillon og lidt rødvin ved, og lad retten småsimre ca. en time, gerne længere.
Server chiligryden med rodfrugterne, cremefraiche og flutes.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.