- Forberedelsestid
- 55 minutter
- Tilberedningstid
- 70 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 12 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 2212
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 24, 2011
- 1 bdt.
- Æg
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 1 tsk.
- bagepulver
- 150 g
- Hvedemel
- 200 g
- Rørsukker
- 1/2 stk
- Vanillestang (kornene)
- 175 g
- Mørk chokolade også med orange
- 60 g
- Hakkede hasselnøddekerner
- 125 g
- Smør, saltet
Chokolade kager
Bland sukker og vaniljekorn i en skål. Tilsæt smør og æg og rør sammen. Bland mel, bagepulver og salt og rør i. Vend derefter nødder og chokolade i dejen.
Del dejen i 12 stykker, som trilles til kugler. Fordel kuglerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er afstand. Tryk kuglerne let flade, så de er ca. 1 cm tykke.
Bages midt i en 175 gr. varm ovn i ca. 15 min. eller til de er brune i kanten. Lad dem hvile på pladen for en kort stund. Derefter på rist.
Hvor meget/mange er et bdt.