- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Svær
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
Dessert - Visninger
- 5545
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 8, 2009
- 2 tbsp.
- kakaopulver
- 50 g
- Smør, saltet
- 200 g
- Mørk chokolade også med orange
- 200 g
- Sukker (melis)
- 200 g
- Smør, saltet
- 4 stk
- Æggeblomme
- 4 stk
- Æg
- 200 g
- Hvedemel
Her er en opskrift på fondant au chocolat. Fondant betyder at smelte og det er lige præcis hvad denne kage gør. Den er hård udenpå og flydende inden i. Advarsel: På trods af dens ringe størrelse mætter den helt utroligt – vær varsom med at spise for meget hovedret inden!
De ubagte fondanter kan fryses hele og kan holde sig i cirka en måned, så det kan være en god idé at lave lidt ekstra, da det tager lang tid at lave dem.Forberedelse af forme
Start med at forberede 8 forme hvor der kan være ca. 1,5 dl i. Jeg plejer at bruge små staniolforme.
Smøret smeltes og formene pensles med smør, hvorefter de stilles i køleskabet indtil smørret er stivnet.
Herefter pensles de igen med smør og siderne dækkes med kakaopulver. Bank kakaopulver igennem en si og ryst overskydende kakaopulver ud så der kun er et tyndt lag over det hele.
Stil formene i køleskabet igen.Dej
Pisk æg, æggeblommer og sukker til en luftig masse (piskeriset skal efterlade et spor, nårdet tages op)
Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og si derefter melet i. Sørg for at røre grundigt.
Herefter hældes chokolademassen i ægmassen over tre omgange. Sørg for at røre godt mellem hver gang.
Nu fyldes massen i formene. Stil herefter formene i køleskabet i mindst 20 minutter – eller evt. længere tid. De kan med fordel tilberedes på forhånd.
Forvarm ovnen til 200 grader og bag derefter chokoladekagen i 10 – 12 minutter. Toppenskal være sprød, når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af et minut inden de forsigtigtvendes på hovedet og tippes ud af formene.
Anret med en portion is og gerne lidt surt f.eks. et par bær eller hindbærcoulis.
Man bør nok bruge
Ja det bør man, hvis man vil
Når man fryser dem skal de i
Da jeg er mælkeallergiker har
Jeg kan ikke finde de små
Ligesom Pia har jeg også
Hej Magnus
Tusind tak Lars…:)
Jeg købte dem engang i Metro
lyder som en afskrift af
Kan man ikke bruge ramakiner
Hej kan man lave chokolade