Chokoladefondant

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Svær
Serveringer
8 personer
Kategori
Bagværk
Dessert
Visninger
5545
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tbsp.
kakaopulver
50 g
Smør, saltet
200 g
Mørk chokolade også med orange
200 g
Sukker (melis)
200 g
Smør, saltet
4 stk
Æggeblomme
4 stk
Æg
200 g
Hvedemel
Chokoladefondant

Her er en opskrift på fondant au chocolat. Fondant betyder at smelte og det er lige præcis hvad denne kage gør. Den er hård udenpå og flydende inden i. Advarsel: På trods af dens ringe størrelse mætter den helt utroligt – vær varsom med at spise for meget hovedret inden!
De ubagte fondanter kan fryses hele og kan holde sig i cirka en måned, så det kan være en god idé at lave lidt ekstra, da det tager lang tid at lave dem.Forberedelse af forme
Start med at forberede 8 forme hvor der kan være ca. 1,5 dl i. Jeg plejer at bruge små staniolforme.
Smøret smeltes og formene pensles med smør, hvorefter de stilles i køleskabet indtil smørret er stivnet.
Herefter pensles de igen med smør og siderne dækkes med kakaopulver. Bank kakaopulver igennem en si og ryst overskydende kakaopulver ud så der kun er et tyndt lag over det hele.
Stil formene i køleskabet igen.Dej
Pisk æg, æggeblommer og sukker til en luftig masse (piskeriset skal efterlade et spor, nårdet tages op)
Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og si derefter melet i. Sørg for at røre grundigt.
Herefter hældes chokolademassen i ægmassen over tre omgange. Sørg for at røre godt mellem hver gang.
Nu fyldes massen i formene. Stil herefter formene i køleskabet i mindst 20 minutter – eller evt. længere tid. De kan med fordel tilberedes på forhånd.
Forvarm ovnen til 200 grader og bag derefter chokoladekagen i 10 – 12 minutter. Toppenskal være sprød, når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af et minut inden de forsigtigtvendes på hovedet og tippes ud af formene.
Anret med en portion is og gerne lidt surt f.eks. et par bær eller hindbærcoulis.



13 comments

  1. Anonym sagde på april 9, 2010

    Man bør nok bruge

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på april 9, 2010

    Ja det bør man, hvis man vil

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på oktober 16, 2010

    Når man fryser dem skal de i

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Den ukendte kok sagde på februar 18, 2011

    Da jeg er mælkeallergiker har

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  5. Anonym sagde på april 12, 2011

    Jeg kan ikke finde de små

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  6. Magnus (not verified) sagde på april 11, 2012

    Ligesom Pia har jeg også

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  7. Den ukendte kok sagde på april 12, 2012

    Hej Magnus

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  8. Magnus (not verified) sagde på april 13, 2012

    Tusind tak Lars…:)

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  9. Susadk kelsen (not verified) sagde på april 13, 2012

    Jeg købte dem engang i Metro

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  10. Anonym sagde på december 23, 2012

    lyder som en afskrift af

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  11. Den ukendte kok sagde på oktober 19, 2013

    Kan man ikke bruge ramakiner

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  12. Anonym sagde på december 26, 2013

    Hej kan man lave chokolade

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?