Chokoladekage med appelsin

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
8 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
2214
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tbsp.
letmælk
175 g
Smør, saltet
3 stk
Æg
1 tsk.
bagepulver
1/2 stk
Appelsin/appelsiner
175 g
Hvedemel
2 tbsp.
kakaopulver
175 g
Flormelis
30 g
Mørk chokolade også med orange
5 tbsp.
Appelsinsaft
175 g
Sukker (melis)

Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver og vend det rundt i dejen. Del dejen op i to portioner. Rør mælk og kakao i den ene portion. Bland 3 spsk appelsinsaft og reven appelsinskral fra en halv appelsin i den anden portion. Smør en springform på cirka 20 cm i diameter og læg de to portioner dej ned i. Træk dejene forsigtigt ud i hinanden med en kniv så der kommer et marmormønster. Bag kagen i cirka 25 min ved 190 grader og lad den køle lidt af i formen. Tag den så ud af formen og lad den blive kold på en bagerist. Rør flormelis med appelsinsaft til en glat glasur og fordel den på kagen. Smelt chokoladen og lav et fint mønster i glasuren med det mens glasuren stadig er lidt fugtig.


En kommentar

  1. Anonym sagde på marts 24, 2010

    god kage, også god med hakket

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?