- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 2214
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 13, 2009
- 2 tbsp.
- letmælk
- 175 g
- Smør, saltet
- 3 stk
- Æg
- 1 tsk.
- bagepulver
- 1/2 stk
- Appelsin/appelsiner
- 175 g
- Hvedemel
- 2 tbsp.
- kakaopulver
- 175 g
- Flormelis
- 30 g
- Mørk chokolade også med orange
- 5 tbsp.
- Appelsinsaft
- 175 g
- Sukker (melis)
Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver og vend det rundt i dejen. Del dejen op i to portioner. Rør mælk og kakao i den ene portion. Bland 3 spsk appelsinsaft og reven appelsinskral fra en halv appelsin i den anden portion. Smør en springform på cirka 20 cm i diameter og læg de to portioner dej ned i. Træk dejene forsigtigt ud i hinanden med en kniv så der kommer et marmormønster. Bag kagen i cirka 25 min ved 190 grader og lad den køle lidt af i formen. Tag den så ud af formen og lad den blive kold på en bagerist. Rør flormelis med appelsinsaft til en glat glasur og fordel den på kagen. Smelt chokoladen og lav et fint mønster i glasuren med det mens glasuren stadig er lidt fugtig.
god kage, også god med hakket