- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 85 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 1767
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 13, 2009
- 50 g
- Mørk chokolade også med orange
- 100 g
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 225 g
- Jordbær
- 1 tsk.
- Natron
- 1 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 175 g
- Lys farin
- 1 1/2 dl
- Solsikkeolie
- 3 dl
- Yoghurt naturel
- 3 stk
- Æg
- 1 tsk.
- bagepulver
Rør olie, 1,5 dl yoghurt, sukker og æg rigtig godt sammen i en skål. Sigt mel, bagepulver, kakao og natron i skålen og rør det godt sammen. Smelt chokoladen og bland den i dejen. Smør en springform på cirka 23 cm og hæld dejen i. Bag kagen ved 180 grader i 45-50 min. Lad kagen køle af lidt i formen og tag den derefter ud på en bagerist. Når kagen er helt kold flækkes den i tre bunde. Bland 1,5 dl yoghurt sammen med piskefløden og pisk det stift. Rens jordbærrene og skær dem i skiver. Læg en bund på det fad kagen skal serveres på og læg en del yoghurtblanding på og derefter halvdelen af jordbærskiver. Læg en bund ovenpå og gør det sammen. Slut af med et lag yoghurtblanding på toppen som “glasur”. Pynt med lidt bær.