- Forberedelsestid
- 45 minutter
- Tilberedningstid
- 180 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 10 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 3819
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 6, 2011
- 200 g
- Mørk chokolade også med orange
- 1/2 l
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 2 stk
- Æggeblomme, pasteuriseret
- 1 dl
- Stærk kaffe, varm eller kold
- 1/2 stk
- Kanel, stang
- 1/2 stk
- Vanillestang
- 1 stk
- Stjerneanis
- 100 g
- Tørrede abrikoser, usvovlede
- 1 stk
- Grøn umoden pære, ca 150 g
- 150 g
- Muscovadosukker
- 1 1/2 dl
- Vand
Chokolademousse (meget intens smag, så portionerne skal ikke være for store)
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad i en gryde.
Tag gryden af varmen, og tilsæt kaffe og æggeblommer, rør godt.
Lad det køle lidt af, og vend forsigtigt den piskede flødeskum i.
Anret i små portionsglas eller evt. i en glasskål og sæt i køleskabet
3-4 timer, eller natten over.Frugt-muscovadosirup (fantastisk lækkert, krydret tilbehør til chokolademoussen)
Kog sukker, vand og krydderier i en gryde uden låg ved svag varme i ca. ½ time, tilsæt abrikoser og kog yderligere 15 min.
Tilsæt pærerne, som er skåret i tynde både med skal og kog 15 min. Rør i det undervejs. Konsistensen skal være tyk og sirupsagtig.
Køl lagen af.
(Hvis abrikoserne er meget bløde fra start, skal de have mindre kogetid. Det samme gælder pæren, hvis den er mere moden.)
Fordel sirup og frugter over moussen, eller server ved siden af i en separat skål.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.