Citron-banankage (fedtfattig)

Bedømmelse: 4.2/5. Fra 5 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
8 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch
Visninger
7425
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 tsk.
bagepulver
3 dl
Hvedemel
1 tsk.
Citronskal, rå
2 dl
Rørsukker
2 stk
Banan/er
2 tsk.
Vanillestang el. vanillesukker
1 dl
Citronsaft
50 g
Smør, saltet
3 stk
Æg
Citron-banankage (fedtfattig)

En fedtfattig, men alligevel meget saftig citron-banankage: Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør i en gryde, og køl lidt af. Pisk æg, rørsukker og fyldet fra en vanillestang el. vanillesukker luftigt. Riv skallen fra en økologisk vasket citron ned i (1 tsk). Mos to bananer med lidt af citronsaften, pres resten af saften fra citronen (ca. 1 dl) ned i dejen og tilsæt bananmosen.
Bland melet med bagepulver, og bland i dejen sammen med det smeltede smør. Pisk kagedejen igennem.  Kom dejen i en lille bradepande med bagepapir.
Bag kagen, næstnederste rille ved 180 grader i ca. 35 minutter. Tjek evt. kagen med en kødnål.
Serveres lun med vanilleis eller cremefraiche, eller afkølet. Kagen kan også fryses ned i portioner, eller servers til brunch dagen efter.
Velbekomme!





Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?