- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 7425
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 4, 2011
- 2 tsk.
- bagepulver
- 3 dl
- Hvedemel
- 1 tsk.
- Citronskal, rå
- 2 dl
- Rørsukker
- 2 stk
- Banan/er
- 2 tsk.
- Vanillestang el. vanillesukker
- 1 dl
- Citronsaft
- 50 g
- Smør, saltet
- 3 stk
- Æg
En fedtfattig, men alligevel meget saftig citron-banankage: Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør i en gryde, og køl lidt af. Pisk æg, rørsukker og fyldet fra en vanillestang el. vanillesukker luftigt. Riv skallen fra en økologisk vasket citron ned i (1 tsk). Mos to bananer med lidt af citronsaften, pres resten af saften fra citronen (ca. 1 dl) ned i dejen og tilsæt bananmosen.
Bland melet med bagepulver, og bland i dejen sammen med det smeltede smør. Pisk kagedejen igennem. Kom dejen i en lille bradepande med bagepapir.
Bag kagen, næstnederste rille ved 180 grader i ca. 35 minutter. Tjek evt. kagen med en kødnål.
Serveres lun med vanilleis eller cremefraiche, eller afkølet. Kagen kan også fryses ned i portioner, eller servers til brunch dagen efter.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.