- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 25 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2446
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 6, 2009
- 5 dl
- Fiskefond
- 800 g
- Kartofler
- 600 g
- Torsk, filet
Dampet torsk med kogte kartofler
VIGTIG INFO: Retten indeholder ingen sauce. Hvis du ønsker sauce til, vil jeg anbefale en jordskokkesauce. Opskriften til denne sauce findes her på Vild Med Mad. Denne ret med dampet torsk plejer jeg at servere en let salat til.
1) Torskefileterne krydres med salt og peber.
2) Rengør/skræl kartoflerne, kog dem i letsaltet vand ca. 15 – 17 minutter alt efter størrelse.
3) Bring fonden i kog. Læg filetterne i den kogende fond og dæk gryden til med staniol/folie, så dampen holdes inde. Fisken dampes i ca. 5 minutter ( +/- 1 minut alt efter tykkelse) til den bliver fast.
4) Fjern staniol og tag gryden af blusset. Lad torsken trække i fonden i 5 minutter.
5) Server torsken med kogte kartofler, en let salat og en jordskokkesauce.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.