- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 10661
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 4, 2009
- 1/2 bdt.
- Persille, frisk
- 3 dl
- Rødvin
- 20 g
- Smør, saltet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 tbsp.
- Hvedemel
- 2 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 3 stk
- Skalotteløg
- 2 dl
- Fløde 13 %
- 1 1/2 kg
- Dyreryg
Forvarm ovnen til 225 grader.
Fjern løse hinder fra dyreryggen og tør den.
Gnid den i salt og peber og læg den på en rist over en bradepande.
Iskoldt smør skæres i tynde skiver og halvdelen lægges på oversiden.
Brun dyreryggen i 10 min.
Tag kødet ud og dæmp varmen til 125 grader.
Resten af smørret lægges på dyreryggen og et stegetermometer stikkes i.
Hæld rødvin, timiankviste, persille og løg i bradepanden og steg dyreryggen videre i tre kvarter til temperaturen er mellem 60-65 grader.
Sluk for varmen og lad dyreryggen trække imens sovsen laves.
Stegeskyen sies ned i en gryde.
Fløde og mel rystet sammen til en jævning.
Bring skyen i kog og rør jævningen i.
Kog sovsen igennem og smag den til med salt og peber.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.