En gærdej – fire morgenbrød

Bedømmelse: 1.5/5. Fra 4 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Kategori
Bagværk
Morgenmad / Brunch
Visninger
4988
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
50 g
Bagegær
1 tbsp.
Sukker (melis)
2 1/2 dl
Vand
1 tsk.
Salt, groft
500 g
Hvedemel
75 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
En gærdej – fire morgenbrød

Sådan er det hurtigt og nemt at trylle forskelligt brød frem til et morgenbord eller en brunch.

Mini boller, brunsvigerboller, jordbærboller og snegle.

Smelt margarinen
Opløs gæren i håndvarmt vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er glat.
Del dejen i to… og lad den ene ligge.
Tril 15 boller og anbring dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.Almindige boller:
Pensel med kold kaffe.Brunsvigerboller:
Tryk et hul i bollerne fyld hullet med ca. 1 tsk. remonce.
Jordbærboller:
Tryk et hul i bollerne og fyld hullet med ca. 1 tsk. jordbærmarmelade.
Når bagt… pynt med hvid glasur.Kanelsnegle:
Rør en remonce af 75g margarine og 75g brun farin. (Tag 1/3 fra til brunsvigerboller)
Tilsæt 1 spsk. kanel i de sidste 2/3
Rul den sidste del dej ud til et rektangel.
Smør remonce jævnt fordelt og rul dejen sammen som en roulade.
Skær rouladen i ca. 15 stykker og stil dem på højkant på en bageplade med bagepapir.
Lad hæve.
Inden de sættes i ovnen, gives de et let tryk på midten. Det holder bedre på remoncen.
Når bagt… pynt med glasur.
Bag brødene i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 10 minutter.



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?