Farmors ris à l'amande, laves dagen før

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Dessert
Jul
Visninger
1509
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den

1,5 dl vand bringes i kog i en 2 liters gryde. Risene tilsættes det kogende vand og koger 2 min. Mælken tilsættes sammen med kornene fra vanillestangen + den tomme stang. Kogetid ca. 35 min.
Husblas sættes i blød i koldt vand.
Smut og hak mandlerne – husk at gemme en smuk mandel, hvis der skal være mandlegave (-:
Den kogte vælling hældes op i et fad / en skål. Den tomme vanillestang tages op og kasseres. 
Husblas’en tages op af vandet og smeltes over vandbad. Tilsættes risvællingen.
Sukker tilsættes risblandingen.
Lad risblandingen køle til den er næsten kold.
Tilsæt de hakkede mandler (og den hele mandel).
Pisk fløden til skum. Vend forsigtigt flødeskummet i den kolde risblanding lidt af gangen (ca 1/3 af gangen).
Ris à l’amanden skal stå koldt mindst 4-5 timer – gerne til næste dag.
Ris à l’amanden serveres med syltede kirsebær eller kirsebærsovs eller kold hindbærsauce.
Velbekomme!



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?