- Forberedelsestid
- 75 minutter
- Tilberedningstid
- 150 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2987
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 20, 2009
- 2 stk
- Æble / æbler
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 stk
- Fasan, kød og skind, rå
- 10 stk
- Bacon i skiver, rå
- 1 tbsp.
- Citronskal, revet
- 2 stk
- Rosmarin, kviste
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Havsalt
Fasanen krydres med salt og peber og skal så hvile en halv time ved stuetemperatur. Æblerne og løg renses og hakkes groft og puttes i en skål. Rosmarinen hakkes og halvdelen blandes i skålen. Den anden halvdel lægges til side. Fyld fasanen med blandingen og bind lårene sammen. Resten af rosmarinen gnides på fasanen. Fordel baconskriverne over brystet, læg fasanen med brystet opad i et ildfast fad og drys citronskallen over. For at lårkødet og brystkødet bliver færdig samtidig skæres nogle forholdsvise dybe snit på ydersiden af hvert lår. Hæld lidt vand i fadet og steg fasanen i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter. Mens den steger hældes vandet jævnligt over fasanen, og den vendes hver tiende minut. Lad fuglen trække tyve minutter inden den skæres ud.
Nu står mine fasaner i ovnen,