- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Frokost
Madpakke
Morgenmad / Brunch
Sommer - Visninger
- 6910
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 29, 2011
- 1/2 dl
- Rapsolie
- 1 dl
- solsikkekerner
- 1 dl
- Youghurt naturel
- 50 g
- Bagegær
- 2 dl
- Femkorns-blanding
- 3 dl
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 6 dl
- Hvedemel
- 2 dl
- Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
Fem-korns boller (ca. 10 stk): Kog femkorns-blandingen i lidt vand i 3-5 minutter, for at blødgøre dem, og afkøl. Rør gær ud i lunkent vand, tilsæt youghurt eller kærnemælk, salt, rapsolie, femkorn, solsikkekerner og rugmel, og rør grundigt. Tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen til den er smidig.
Sæt dejen til hævning, dækket til, i ca. 40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt dejen og form til boller, og efterhæv på en bageplade med bagepapir, dækket til, i ca. 20 minutter.
Pensl boller med vand el koldt kaffe, og drys med femkorn. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12-15 minutter (afhængigt af størrelse).
Dejen kan også bruges til sunde burger-boller, så formes dejen til store boller, som trykkes lidt flade efter hævning, og bages ved 225 grader i ca. 10-12 minutter.
Prøv burger-bollerne f.eks. til hjemmelavede burgers m/ grillede hakkebøffer, el. grillet kyllingefilet.
Velbekomme!
Læs mere om Boller på VildMedMad’s madblog.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.