- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 1548
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 20, 2011
Marcipanmassen varmes op over svag varme. Gryden tages af varmen, og flormelis sigtes i, mens der røres grundigt.
Æggehvider tilsættes enkeltvist, og der røres godt, mens massen varmes igennem igen.
Et lag marcipanmasse fordeles på en springformbund, beklædt med bagepapir. Resten kommes i en sprøjtepose e.l. og sprøjtes i zig-zag eller toppe rundt i kanten. Er der marcipan til overs, sprøjtes det i små toppe på et stykke bagepapir.
Bages i 10 min. (bund) og 7 min. (toppe) ved 225 gr.
Chokoladen smeltes over vandbad og 2/3 smøres på den kolde bund.
De valgte frugter/bær renses/skylles/drypper af og skæres i passende stykker og fordeles på bunden.
Fløden piskes til skum og sprøjtes i toppe “ind” i tærten og mellem fyldet.
Resten af chokoladen fordeles i “tynde snore” på tærten som pynt. Fordel evt. små marcipantoppe rundt om på tærten.
Værsgod en festlig og lækker dessert, der ligner en million!
Mega god :O)
super god
Dorte Mark