Festlig marcipantærte

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
8 personer
Kategori
Dessert
Visninger
1548
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
5 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
3 stk
Æggehvide
125 g
Flormelis
500 g
Marcipanmasse
500 g
Friske jordbær, figner fra dåse, kiwi, blommer, ananas, mandarin fra dåse
100 g
Mørk chokolade også med orange

Marcipanmassen varmes op over svag varme. Gryden tages af varmen, og flormelis sigtes i, mens der røres grundigt.
Æggehvider tilsættes enkeltvist, og der røres godt, mens massen varmes igennem igen.
Et lag marcipanmasse fordeles på en springformbund, beklædt med bagepapir. Resten kommes i en sprøjtepose e.l. og sprøjtes i zig-zag eller toppe rundt i kanten. Er der marcipan til overs, sprøjtes det i små toppe på et stykke bagepapir.
Bages i 10 min. (bund) og 7 min. (toppe) ved 225 gr.
Chokoladen smeltes over vandbad og 2/3 smøres på den kolde bund.
De valgte frugter/bær renses/skylles/drypper af og skæres i passende stykker og fordeles på bunden.
Fløden piskes til skum og sprøjtes i toppe “ind” i tærten og mellem fyldet.
Resten af chokoladen fordeles i “tynde snore” på tærten som pynt. Fordel evt. små marcipantoppe rundt om på  tærten.
Værsgod en festlig og lækker dessert, der ligner en million!


2 comments

  1. Anonym sagde på januar 30, 2011

    Mega god :O)

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på januar 31, 2011

    super god
    Dorte Mark

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?