- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 16 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Morgenmad / Brunch
Påske - Visninger
- 5389
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 3, 2011
- 2 dl
- Vand
- 2 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 8 dl
- Hvedemel
- 1/2 tsk.
- Kardemomme, stødt
- 50 g
- Bagegær
- 1 tsk.
- Sukker (melis)
- 100 g
- Smør, saltet
Kom lunkent vand i en skål og opløs gæren. Smelt smørret , og tilsæt koldt vand. Røres i gæren sammen med æggene. Kom salt og sukker i. Bland noget af melen med kardemomme, og rør grundigt i dejen. Tilsæt resten af melen lidt af gangen, og ælt dejen igennem til den er smidig og glat. Lad dejen hæve, tildækket lunt, i 30 minutter. Tænd ovnen på 225 grader. Slå dejen ned, og ælt den igennem på et meldrysset bord. Et godt tip til fine glatte boller er, at du tager et greb i lidt af dejen (passende størrelse til en mindre (el større) bolle, former den med hånden og vrider bollen af resten af dejen,, og sådan fortsætter du med resten af dejen. Ellers rulles dejen til en pølse og skæres i stykker. Trilles til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og efterhæves i 15 minutter. Pensl bollerne med mælk eller vand. Bages midt i ovnen ca. 12-15 minutter (afhængigt af hvor store man vælger at lave dem).
Smager skønt lune med iskoldt økologisk smør, eller til lækre oste til brunch eller frokost.
Se min opskrift på brunch: https:/brunch-til-to-4413/
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.