- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 110 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul - Visninger
- 5991
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 31, 2010
- 4 ml
- Salt, groft
- 2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 1/3 kg
- Svinekam med svær
- 6 stk
- Laurbærblade
Det er ikke svært at få sprød svær
Vi købte en svinekam uden ben hos slagteren.
Hvis stegen er ridset skal du kontrollere at sværet er ridset helt ned til kødet, men ikke ned i kødet. Afstanden mellem ridserne er godt 1/2 cm.
Gnid salten godt ned i ridserne og de øvrige sider af kødet. Drys med peber.
Kom laurbær bladene ned i ridserne.
Sæt kødet på en rist med et fad under og kom det ind i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader.
Efter ca. en time kommer du vand i fadet – 3-4 dl. Skal bruges til sovsen.
Stegetiden er ca. 90 min. Brug eventuelt et stegetermometer – færdig ved 73 grader.
Hvis sværen ikke er “knaseklar” kan ovnens grill hjælpe. Hvis ovnens grill funktion bruges, skal man være meget opmærksom, da det lige pludseligt går stærkt.
Tag flæskestegen ud af ovnen og lad den hvile i 10 – 15 min. – utildækket.
Mens flæskestegen hviler kan sovsen gøres færdig – stegevæsken bruges.
Servering: Kartofler og rødkål – eventuelt et stykke medister med lidt sennep.
Waaauw en lækker flæskesteg.