Flæskesteg på kuglegrill/webergrill

Bedømmelse: 4.5/5. Fra 2 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
9245
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 1/2 kg
Svinekød, nakkekam med svær
3 tbsp.
Salt, groft
5 stk
Laurbærblade
Flæskesteg på kuglegrill/webergrill

Start grillen op – den skal være godt varm. Der skal være mange kul og de skal placeres i to sider så der bliver inddirekte varme. Sæt en foliebakke ned mellem kulsektionerne til at opsamle fedtdryp.
Rids sværen næsten helt ned til kødet, med ½ cm mellemrum. Har du købt en steg, der er ridset, skal du går den efter. Det kan hænde at der mangler ridser eller at de ikke er dybe nok.Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Salt gerne stegen i god tid før den skal på grillen. F.eks. et døgn før tilberedning og lad den stå i køleskab. Nogen kalder det gourmetsaltning, da det fremmer kødets smag samt gør kødet mere saftigt og mørt. Stik laurbærblade ned mellem sværene.Sæt stegen på den varme rist, lig låget på grillen og lad stegen grille i ca. 1½ time til sværerne er sprøde og stegen gennemstegt – stegen er gennemstegt ved ca 70 – 75 grader. Det er vigtig at grillen er varm heletiden – jo flere gange låget fjernes/løftes jo mere varme slipper ud. Jeg benytter altid stegetermometer til at fastslå om en steg er klar. Stik det ind i siden og husk at spidsen skal ramme midten.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?