- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2991
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 30, 2011
- 1 tsk.
- Kulør
- 1/2 tsk.
- Salt og peber
- 500 g
- Medisterpølse, rå
- 1 l
- Vand
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 30 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
Kært barn har mange navne J Nogen hader medisterpølse… vi elsker den. Og er man fedtforskrækket, bør man absolut prøve en kalkunmedister.
Sæt ca. 1 liter vand over at koge.
Prik medisterpølsen jævnt med en gaffel.
Når vandet er tæt på kogepunktet lægges medisterpølsen i vandet. Vandet skal kun akkurat simre. Vend medisterpølsen et par gange.
Skum jævnligt vandet for urenheder.
Når medisterpølsen flyder ovenpå er den kogt.
Gem vandet til pandesovs. Kog det evt. lidt mere ind.
Steg medisterpølsen i halvdelen af margarinen. Den skal have 2-3 minutter på begge sider… til den er gylden.
Læg medisterpølsen til side på en tallerken med stanniol over.Pandesovs:
Smelt resten af margarinen på panden.
Skru helt ned for varmen og rør melet i så det er godt fordelt.
Tilsæt nu vandet fra medisterpølsen lidt af gangen og pisk grundigt, så der ikke kommer klumper i.
Fortsæt med at tilsætte vand, indtil sovsen har den rette konsistens.
Smag til med salt og peber (evt. lidt svinebouillon) og tilsæt kulør.
Lad sovsen simre yderligere 5 minutter, så alt melsmag er væk.Serveringsforslag:
· Medisterpølsen serveres med kogte kartofler
· Kan også serveres med et godt stykke rugbrød, rødkål og sennep.
Prøv dette